Mala Mia potrebuje pomoč

Mala Mia potrebuje pomoč
Lokalne novice

Družina se z Mio oktobra odpravlja na terapije v Bruselj.

V občini Sveti Tomaž, na območju Krajevne organizacije Rdečega križa Sveti Tomaž, živi 13-mesečna deklica Mia, ki ima zelo redko bolezensko stanje -  limfangion in hemangiom.

Mia se je rodila 30. julija 2021, z že prirojenim izrastkom na levi strani trupa (limfangion), ki je bil zraščen skupaj z levo roko. Na levi roki ima tudi nekaj prstkov zraščenih skupaj, prav  tako ima krajšo levo roko (hemangiom). Mia se že od rojstva zdravi v UKC Ljubljana (na vsaki dva tedna pregled in še dodatni obiski), vse nadaljnje postopke, ki so potrebni (terapije, morebitne operacije in podobno) pa opravljajo izključno v Bruslju, saj je edino tam na voljo usposobljen kader, ki se ukvarja s tovrstnimi primeri. Družina Plejnšek se z Mio oktobra letos ponovno odpravlja na terapije v Bruselj.

Mia živi z mamico in atijem in ima dve leti starejšo sestrico Pio. Ati je zaposlen, mama mora trenutno biti doma, saj zaradi Mie ne more v službo. Zanjo je namreč potrebna posebna nega, jemlje prav posebna zdravila, ki ji oslabijo imunski sistem; zaradi tega je prikrajšana za marsikaj, kar bi otrok njene starosti lahko počel.

Terapije in vse stroške povezane s tem, so do zdaj starši financirali sami, a napočil je čas, ko so vsa odrekanja, varčevanja ter neomajna ljubezen do bolnega otroka premalo, in ko družina enostavno potrebuje pomoč.  V akcijo zbiranja pomoči sta se aktivno vključila KO RK Sveti Tomaž  in RKS OZ ORMOŽ in odprla transakcijski račun za pomoč Mii in njeni družini. sredstva lahko nakažete na račun:

TRR: SI56 0410 3000 0271 732

Sklic: SI00 70050

Namen: ZA MIO

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

S štirikolesnikom v obcestni jarek
Sobota, 03 December 2022 08:08
Poškodovanca odpeljali v ptujsko bolnišnico.

Preberite več...

Golob in Orban slovesno zagnala daljnovo...
Petek, 02 December 2022 18:57
Predsednik vlade Robert Golob in madžarski premier...

Preberite več...

5-letna Sia Pernat v Dubaju najboljša v...
Petek, 02 December 2022 12:42
Z abakusom je rešila več kot 25 računov v 3 minuta...

Preberite več...

Kmetijska ministrica obiskala Haloze
Četrtek, 01 December 2022 09:23
Ministrica Irena Šinko se je na povabilo predstavn...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300