5-letna Sia Pernat v Dubaju najboljša v hitrostnem računanju

5-letna Sia Pernat v Dubaju  najboljša v hitrostnem  računanju
Lokalne novice

Z abakusom je rešila več kot 25 računov v 3 minutah na 8. mednarodnem tekmovanju Brainobrain 2022.

5-letna  Sia Pernat iz občine Podlehnik je na mednarodnem tekmovanju Brainobrain v hitrostnem računanju v Dubaju osvojila najvišjo možno nagrado, CHAMPION POKAL. Sia je na tekmovanju z abakusom rešila več kot 25 računov v 3 minutah in kot rešitev zapisala dvomestni rezultat in pri tem ni naredila skoraj nobene napake. Na tekmovanje se je pripravljala dober mesec in pol, z mamico pa sta skupaj izračunali več kot 6000 računov, so sporočili iz Mestne občine Ptuj. 

Na tekmovanju je sodelovalo več kot 2000 genialnih otrok iz 16 različnih držav, ki so se pomerili na največjem svetovnem dogodku v računanju na abak, 8. mednarodnem tekmovanju Brainobrain 2022. Iz Slovenije se jih je udeležilo največ doslej, kar 31.

Brainobrain na Ptuju deluje že od oktobra 2017, letos pa je bila prvič v 5-letih možnost, da so se ptujski otroci udeležili mednarodnega tekmovanja tudi v živo v Dubaju. Trenerka Urška Bratoš: "Naša Sia je na tekmovanju v Dubaju odlično zastopala vse ptujske brainčke in izjemno ponosni smo nanjo."

"V tako velikem mestu, toliko različnih kultur, a vsi z isto željo. Pokazati svoje znanje. Hvala trenerki Urški," je zapisala mamica Sie Biserka Erhatič. "Za nas je bila to nepozabna izkušnja. Verjamem, da nekaj časa nazaj Sia nikakor ne bi bila pripravljena sama odkorakati med takšno množico ljudi in odpisati, se hkrati fokusirati na izpitno polo. Brainobrain je čudoviti program, ki ga z veseljem obiskujemo in nam je zelo pomagal pri razvijanju samozavesti. Šele sedaj lahko odložimo skrbi in pričnemo z uživanjem dopusta,"  piše mamica nove ptujske šampionke.

Foto: 5-letna Sia Pernat (zasebni arhiv).

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

V Kidričevem predstavili katalog umetnin...
Torek, 07 Februar 2023 15:11
Začelo se je leta 1992, ko je slikar Branko Gajšt,...

Preberite več...

Dobitnik visokega priznanja oljenke Mes...
Torek, 07 Februar 2023 07:42
Včeraj podelili tudi priznanja Zveze kulturnih dru...

Preberite več...

Za volan brez vozniškega dovoljenja in ...
Ponedeljek, 06 Februar 2023 13:40
Zgodilo se je v nedeljo zgodaj zjutraj.

Preberite več...

Odkrite strehe in podrta drevesa
Nedelja, 05 Februar 2023 09:54
Motena tudi oskrba z električno energijo.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300