MOSTAR, NERETVA IN SKOK V MORJE
Lokalne novice

3 DNI - ODHOD: 5.7.2019

ODHOD: 5. 7. 2019

1. dan: SLOVENIJA–MOSTAR–NEUM večerja, mostarski čevapčiči, nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja proti srednji Dalmaciji in naprej do Mostarja. Ogledali si bomo enega izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Stari del mesta z minareti številnih džamij, trgovinami in z zelo zanimivo arhitekturo je na moč privlačen, vendar pa je mestna slava povezana s ponovno obnovljenim kamnitim mostom. Ta je visok 22 m in v enem loku povezuje oba bregova Neretve. Ob obali reke Neretve se bomo povzpeli proti stari mostarski čaršiji in si v eni izmed »čevabdžinic« privoščili za malico čevapčiče.Po ogledu in osvežitvi vožnja proti hotelu Sunce v Neumu.

Nastanitev, večerja, druženje, nočitev.

2. dan: DOLINA NERETVEzajtrk, program s kosilom, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve – edine delta na Hrvaškem, kjer se prepletajo reka, morje, gozdovi in močvirje. Postanek v mestu Vid, ogled arheološkega muzeja Narona. Dan bomo preživeli v naravi, kjer nam bodo gostitelji uprizorili napad gusarjev. Vsi potniki postanemo ujetniki. Gusarji nas z neretvanskimi ladjami odpeljejo po reki Norin na gusarski otok (med vožnjo prijazno postrežejo domačo rakijo, sadje in poskrbijo za glasbo). Na cilju nas čaka glavno služenje kazni – to je zabava ob glasbi, hrani in pijači. Osvoboditev ujetnikov in povratek z ladjo do avtobusov. V popoldanskih urah povratek v hotel, kjer bo še nekaj prostega časa za skok v morje ali lep hotelski bazen. Večerja, druženje, nočitev.

3. dan: TROGIR–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku in kratkem dopoldanskem oddihu vožnja do Trogirja. Mestece, ki na vsakem koraku skriva neko zgodbo, je v dobesednem pomenu muzej z zelo dolgo zgodovino. Priča zgodbe vse od rimskih časov pa do danes. Jedro Trogirja sestavljata grad in stolp, ki sta obkrožena z mestnim obzidjem, ki je pod zaščito Unesca. Po ogledu še čas za osvežitev. V popoldanskih urah se vračamo proti Sloveniji. Predviden prihod v večernih urah.

 

Cena po osebi:248 € pri udeležbi min. 45 ljudi

 

Cena vključuje:
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu Sunce *** v Neumu, 2 x polpenzion, zunanje oglede po programu, lokalna vodenja, malica v Mostarju (čevapčiči), vstopnina v muzej Narona, program »Izgubljeno mesto« s kosilom (žganje za dobrodošlico, kosilo s pijačo ob glasbi, vožnjo z »ladjo«), turistično pristojbino, vodenje in organizacijo potovanja, prijavnino.

Doplačilo po želji: vstopnine, 1/1 soba

Popust: do 12 let na dodatnem ležišču – 10%

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam