Najlepše so Te domače viže
Festival narodnozabavne glasbe Ptuj

Ptujski festival je 50 let obeležil na najlepši možni način - s prizoriščem, polnim do zadnjega kotička.

 

Na Mestnem trgu na Ptuju se je sinoči z velikim finalom in razglasitvijo naj viže petdesetih let festivala sklenilo tridnevno dogajanje. V finalnem večeru so nastopili številni ansambli: Cita in Jože Galič z ans. Zeme, Ansambel Marka Štumpergerja, Vikend in Jože Kobler, Petovia kvintet, Viki Ašič st., Irena Vrčkovnik, Tanja Mikola in ans. Vitezi celjski, Fantje z vseh vetrov, Nalet, Opoj, Ansambel bratov Poljanšek, Žargon, Pajdaši, Štirje kovači, Ponos, Mladi pomurci, Klateži, Zadetek, Štrk, Prerod, Petka, Štajerski baroni, Prleški kvintet, Primorski fantje, Vihar, Mladi prijatelji in ans. Blaža Hutevca.

 Za naj vižo je bila na jubilejnem 50. ptujskem festivalu izbrana skladba Te domače viže, v izvedbi ansambla Fantje z vseh vetrov. Avtor skladbe Franc Puppis po prejemu plakete iz rok predsednika republike Boruta Pahorja ni skrival zadovoljstva: 


Predsednik republike Borut Pahor je medijski hiši Radio Tednik Ptuj izročil posebno zahvalo:


Festivalsko dogajanje je potekalo pod pokroviteljstvom županje Mestne občine Ptuj, Nuške Gajšek:


Jubilejni festival je po prvih ocenah organizatorjev, družbe Radio Tednik Ptuj uspel. Direktor Drago Slameršak:


Festivalsko dogajanje je na Mestni trg po prvih ocenah zvabilo okoli 5.000 obiskovalcev in blizu 500 nastopajočih. In kako naprej. Urednik festivala Domen Hren:


Za nami je vrhunski glasbeni dogodek, ki je pokazal, da ima narodno-zabavna glasba v srcih ljudi še zmeraj posebno mesto.

Foto: Črtomir Goznik

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrlec

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam