Slovenski večer s Kingstoni, Sašo Lendero, Polkaholiki in Petkovo pumpo
Kurentovanje 2023

Nora zabava za največje žurerje.

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin.

V petek, 17. februarja, ob 18. uri se na Mestnem trgu na Ptuju obeta pravi nočni spektakel. Noč ima namreč svojo moč tudi za pusta. Na karnevalsko okrašene ulice Ptuja bo privabila številne skrivnostne like in pričarala spektakularno igro teme ter svetlobe, očaralo pa vas bo tudi nepozabno ognjeno-glasbeno doživetje.

Lokalna pustna posebnost so tudi dornavski cigani, v katere se že nekaj desetletij šemijo skorajda vsi vaščani Dornave in okoliških vasi. Predstavljajo se kot vedeževalci, brusilci nožev, muzikanti, kurji tatovi in podobno. S svojim radoživim obnašanjem in slikovito opremljenimi vozovi vnašajo v pustni utrip nemir, prežet s humorjem in igrivostjo.

cigani dornava

Foto: Črtomir Goznik

V soboto, 11. februarja, bo karnevalsko dvorano zavzel Slovenski večer s Kingstoni, Sašo Lendero, Polkaholiki in Petkovo pumpo.

Skupina Kingston ponuja vročo in nepozabno zabavo, ki je preprosto ne smete zamuditi. Ustanovljena je bila leta 1994 in vse od svojega obstoja do danes skrbi za nepozaben žur, kjer koli se pojavi. Odlikujejo jo različni žanri, ki so se spreminjali skozi različna obdobja od popa, reggaeja in latino glasbe ter so dolga leta veljali za nepogrešljivi del maturantskih izletov. Vse njihove največje uspešnice bomo zagotovo slišali tudi na Kurentovanju.

Saša Lendero

Levinja, Metulj, Luna, to je le nekaj idej za letošnje pustne šeme in med drugim tudi skladb zmeraj odlične Saše Lendero. Saša je svojo karierno pot začela že leta 1997, vmes večkrat nastopila v oddaji za izbor za pesem Evrovizije ter tako v svojo diskografijo nanizala kar nekaj uspešnih hitov, na katere poplesujemo tudi danes.

Polkaholiki

Oder in množico bodo zagotovo dodobra ogreli tudi mladi navihani fantje, ki so se na slovenski glasbeni sceni pojavili leta 2019 pod skupnim imenom Polkaholiki. Matic, Gašper, Žiga in Rene ustvarjajo glasbeni žanr, ki sicer ni klasično priljubljen med mladimi, saj vsebuje elemente narodno-zabavne glasbe. A s premišljenimi "predelavami" in priredbami popularnih skladb, ki so jim dodali ritme polke, niso navdušili samo slovenske publike, temveč so uspeli po celotnem Balkanu.

polkaholiki

Foto: NeoVisuals

Petkova pumpa 

Brez Petkove pumpe preprosto ni vikenda! Kaj je boljšega, kot pa se v petek zvečer, ko si po napornem tednu končno lahko oddahnemo, prižgati radio in se prepustiti zabavi z največjo slovensko radijsko veselico. Nina Cestnik in DJ Boštjan zmeraj znova poskrbita za zabavo, zdaj se boste v njuni družbi lahko zabavali tudi na Kurentovanju 2023. 

 

Najcenejše vstopnice za Kurentovanje 2023 lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol. Na voljo je tudi nakup vstopnice, ki omogoča vstop na vse prireditve v karnevalski dvorani (zgolj za stojišče v parterju) in je prenosljiva.

Organizatorji: Radio-Tednik Ptuj, Event 24 in Arena Sava Campus Ptuj

 

kurentovanje1