Na 48. Ptujskem festivalu slavili Prleški kvintet in Mladi pomurci
Festival narodnozabavne glasbe Ptuj

Prvi večer je publika prisluhnila zmagovalnim skladbam tretjega festivalskega desetletja. V petkovem tekmovalnem večeru je zaigralo deset ansamblov. Slavili so Mladi Pomurci in Prleški kivintet. (na fotografiji)

Turnirski prostor ptujskega gradu je minuli četrtek in petek zaživel v znamenju narodno-zabavne glasbe.

Strokovna komisija je za najboljši ansambel med klasični kvinteti izbrala Prleški kvintet. Najboljši ansambel med ostalimi zasedbami so postali Mladi Pomurci. Najboljše besedilo je po oceni komisije napisal Igor Pirkovič z naslovom Teče, teče čas v izvedbi Prleškega kvinteta. Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo je prejela pevka Prleškega kvinteta Zdenka Šafarič. To je že njena druga Korenova plaketa. Je tudi prva pevka v zgodovini ptujskega festivala, ki je prejemnica dveh Korenovih plaket. Mladi Pomurci so se razveselili še nagrade za najboljšo melodijo 48. festivala z naslovom Mladost se ne ponovi (Bojan Lugarič, Vera Šolinc, David Duh).

Letošnja zgodba ptujskega festivala narodno-zabavne glasbe se je pričela z večerom spominov – Odštevamo do abrahama – tretje desetletje 1989/1998 – 31. avgusta na turnirskem prostoru ptujskega gradu. Uspešnice tega desetletja je obudilo 14 ansamblov. Tudi letost sta ta večer povezovala voditelja Štajerske budilke Matjaž Kitak in Dalibor Bedenik.

Dež, ki je ogrožal izvedbo petkovega finalnega dela 48. Festivala narodno-zabavne glasbe Slovenije – Ptuj 2017, se je moral umakniti izjemni energiji novih polk in valčkov, ki so jih na ptujski festivalski oder prinesli izbrani izvajalci, člani desetih ansamblov. 1. septembra so prišli na Ptuj, da bi napisali novi del festivalske zgodbe, navdušili občinstvo in se v njegovo zgodovino trajno zapisali tudi s katero od prestižnih nagrad. Ob tem pa razširili tudi krog svojih glasbenih prijateljev. Na 48. Festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije – Ptuj 2017 so nastopili ansambli Mladi upi, S.O.S. kvintet, Hozentregarji, Me tri do polnoči, Pik, Zadetek, Mladi korenjaki, Topliška pomlad, Mladi Pomurci in Prleški kvintet. V revialnem delu festivala je občinstvo uživalo v nastopih ansambla Igor in Zlati zvoki. Leto 2017 je njihovo praznično leto, saj praznujejo 25 let svoje uspešne glasbene zgodbe. Drugi večer sta povezovala Natalija Škrlec in Marjan Nahberger.

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam