Milijarda evrov za ohranitev delovnih mest

Milijarda evrov za ohranitev delovnih mest

Za mesec dni se podaljšuje subvencioniranje nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo. Prihajajo turistični boni, delodajalci pa bodo lahko zaprosili za subvencioniranje skrajšanega delovnega časa. 
Erosi sanjajo o izgubljeni ljubezni

Erosi sanjajo o izgubljeni ljubezni

To pomlad bodo publiko razvajali z nežno skladbo Slike pred očmi. 
Poletni prometni režim Draženci Gruškovje
Lokalne novice

V Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d. d.) so v sodelovanju s policijo in Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) pripravili plan upravljanja mednarodnega prometnega toka Šentilj‑Gruškovje v času turistične sezone. Načrtujejo več različnih ukrepov, s katerimi bodo skušali v čimvečji možni meri, glede na dane razmere, preprečiti največje prometne zastoje na odseku podravske avtoceste in čim bolj povečati pretočnost.

Spoštovani vozniki!
V primeru zastojev na relaciji Maribor (SLO) — Zagreb (HR) upoštevajte začasno prometno signalizacijo po kateri boste svoj cilj dosegli najhitreje.
Navedena alternativna pot je na letaku označena z zeleno barvo.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Poglejte letak: Letak Draženci

Poslušajte posnetek: Aplikacija Dars Traffic

Poslušajte posnetek: Dars zastoji

Ažurne prometne informacije ponuja Prometno-informacijski center (PIC). Do njega je mogoče dostopati na spletni strani www.promet.si, na teletekstu, pa tudi na telefonski številki 1970 in z brezplačnim odzivnikom na telefonski številki 080 22 44, pri katerem izberete želeni krak avtoceste. Prometnoinformacijski center bo obveščal tudi Avto-moto zvezo Slovenije ter avtomobilske klube in druge relevantne organizacije  v evropskih državah, pa tudi domače in evropske medije. Na morebitne zastoje bodo opozarjali tudi elektronski portali na območju avstrijskega Gradca, lokalno prebivalstvo pa lahko informacije pridobi tudi vsako zadnjo sredo v mesecu ob 13. uri v info točki v Podlehniku.

Pripravili so tudi letake v slovenskem in angleškem jeziku z označenima dvema alternativnima potema v smeri hrvaškega morja, če bo prišlo do zastojev na avtocesti A4 (Slivnica‑Draženci) ali A1. Na letaku je tudi prometni koledar z označenimi termini in urami, ko bo prometa predvidoma največ. Letak bodo turisti prejeli ob nakupu slovenske vinjete (tudi na prodajnih mestih v tujini), poslali pa jih bodo tudi domačim in tujim medijskim hišam, upravljavcem avtocest in avtomobilskim klubom.

Ažurno, točno in hitro prometno informacijo, tudi zvočno že med potjo,  ponuja uporabna mobilna aplikacija DarsPromet+ (http://www.promet.si/portal/sl/1new-page.aspx). Kar 80% od sedaj že več kot 15.000 uporabnikov aplikacije je aktivnih, kar dokazuje njeno uporabnost. Na voljo je za pametne telefone in tablične računalnike. Na voljo je za pametne telefone in tablične računalnike. Brezplačno jo je mogoče naložiti tako v slovenskem kot angleškem jeziku. Poleg svežih prometnih informacij aplikacija ponuja še cestne kamere, seznam postajališč in njihovo ponudbo, informacije o vinjetah, prometni koledar, nujne telefonske številke in podobno. Uporabniki izberejo pot, telefon pa jih glasovno obvešča o aktualnih dogodkih. Pripravlja se tudi sistem navigacije.

Za turiste, ki bodo v Slovenijo vstopali brez vinjete, bo DRSI 1. julija na vseh ključnih priključkih in križiščih postavila začasno prometno signalizacijo, ki jih bo preusmerjala na mejne prehode Ormož, Središče ob Dravi in Zavrč. Pri preusmerjanju bo pomagala še policija, prilagodili pa se bodo tudi izvajalci del, ki v času povečanega prometa ne bodo postavljali delnih zapor ali izvajali minerskih del.

Vodja službe za upravljanje s prometom in prometno varnostjo na DARS-u mag. Ulrich Zorin pojasnjuje, da so naštete ukrepe zasnovali predvsem na podlagi podatkov o lanskem prometu. Dodaja še: »Med letošnjimi binkoštnimi prazniki je bil promet na predoru Karavanke v primerjavi z lanskim letom povečan za 10 do 15 %. Zaradi trenutnih razmer po svetu, terorističnih napadov in letalskih nesreč se namreč vse več turistov odloča za letovanje na Jadranu. Če se bo za toliko povečal tudi promet proti mejnemu prehodu Gruškovje, bodo zastoji segli celo čez mariborsko obvoznico. Lani so že dosegli Slivnico; ker so vozila stala na vseh pasovih avtoceste, so blokirala avtocesto A1 od Madžarske proti Italiji.«

Predlaganih obvozov gotovo ne bodo upoštevali vsi turisti, vendar Zorin poudarja: »Če se bo vsaj 10 ali 20 % turistov usmerilo na pot preko Madžarske, bomo že veliko rešili.« Zatrjuje, da so na turistično sezono dobro pripravljeni: »Redno sodelujemo s policijo, pripravljeni pa smo tudi na najhujše. Posebej v prometnih konicah v vročih dnevih se namreč po statistiki zgodi več prometnih nesreč, pa tudi število smrtnih žrtev takrat žal naraste.« Za izredne primere, ko bi bila ogrožena tudi človeška življenja, imajo v bazah pripravljene tudi plastenke z vodo. Vse voznike pa prosijo za strpnost in razumevanje.

Ostale novice

Milijarda evrov za ohranitev d...
Sobota, 30 Maj 2020 08:59
Za mesec dni se podaljšuje subvencioniranje nadomestila plače delavcem na začasn...

Preberite več...

Luka ima rad živali, ko bo vel...
Sobota, 30 Maj 2020 08:37
Komaj že čaka, da se pričnejo počitnice.

Preberite več...

Življenje izgubil pod kolesi t...
Petek, 29 Maj 2020 07:10
Včeraj v Štatenbergu.

Preberite več...

Erosi sanjajo o izgubljeni lju...
Četrtek, 28 Maj 2020 21:04
To pomlad bodo publiko razvajali z nežno skladbo Slike pred očmi. 

Preberite več...

Maske niso več obvezne
Četrtek, 28 Maj 2020 17:17
Uporaba je priporočena. 

Preberite več...

V šole prihodnji teden tudi os...
Četrtek, 28 Maj 2020 15:04
V ponedeljek se v šolske klopi najprej vračajo učenci 4. in 5. razredov

Preberite več...

Evropska prestolnica kulture -...
Četrtek, 28 Maj 2020 12:24
Je EPK priložnost za dokončanje obnove dominikanskega samostana ter pridobitev a...

Preberite več...

Moškemu na Ormoškem grozili z ...
Sreda, 27 Maj 2020 14:06
Zgodilo se je minuli petek.

Preberite več...

Policisti iščejo lastnika avto...
Sreda, 27 Maj 2020 13:39
Odjavljenega iz prometa, s katerim so  neznanci domnevno izvedli večjo tatvino. ...

Preberite več...

Festival NZG Ptuj 2020 bo!
Sreda, 27 Maj 2020 11:32
Prijave ansamblov so še mogoče.

Preberite več...

Vas mika v bazen?
Sreda, 27 Maj 2020 10:56
Za Podjetniške izzive smo preverili, kako kaže z odprtjem kopališč v bližini in ...

Preberite več...

Na Ormoškem ujeli tatova tovor...
Sreda, 27 Maj 2020 08:18
Sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Preberite več...

Ptuj še naprej za EPK 2025
Torek, 26 Maj 2020 16:35
Tako so sklenili mestni svetniki in mestne svetnice najstarejšega slovenskega me...

Preberite več...

Opravljal teoretični del izpit...
Torek, 26 Maj 2020 12:55
Izpit je uspešno opravil

Preberite več...

Gledališke predstave Mestnega ...
Ponedeljek, 25 Maj 2020 15:03
Kar tri bodo kmalu na ogled

Preberite več...

Zagorelo na farmi v Spuhlji
Ponedeljek, 25 Maj 2020 06:28
Zadušilo se je 15.000 malih piščancev  

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Tone Topolovec

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam