DOŽIVETJE V TOSKANI
Družabna kronika
Tipografija

Pridružite se naši družbi in naj vas očara
· Veličastna arhitektura Firenc vas bo osupnila.
· Firence so rojstno mesto italijanske renesanse.
· Pisa, ki očara s trgom čudes.
. Tipična sladica mesta Lucce.

DATUM ODHODA : 30. 3.–31. 3. 2018

1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE–MONTECATINI TERME
V zgodnjih jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom mimo Fernetičev podali v Italijo. Ob prihodu v mesto Firence, rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, družine Medici, Botticellija ... nas bo kar vleklo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji in nadaljevali pot do cerkve Sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Med ozkimi ulicami si bomo utrli pot do Stolničnega trga, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od leta 1593. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V poznih popoldanskih urah bomo nadaljevali vožnjo do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja (pri večerji vključen kozarec vina in vode), nočitev.

2. dan: PISA–LUCCA–SLOVENIJA

Po zajtrku se vožnja nadaljuje do bližnje Pise. Vsakič znova nas očara sloviti Trg čudes, ki se ponaša z mogočno baziliko, krstilnico in znamenitim poševnim stolpom. Dovolj bo časa, če se boste želeli povzpeti na poševni stolp ali si morda ogledati katerega od monumentalnih spomenikov. Vožnja do Lucce bo kratka – ogled starega mestnega jedra. Ob zaključku ogledov bomo v lokalni slaščičarni poskusili »Buccellato«, tipično sladico Lucce (kruh z rozinami). Ob dogovorjeni uri vožnja proti Sloveniji. Na pot krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod domov v večernih urah.

 

CENA: 136 € PO OSEBI PRI UDELEŽBI NAJMANJ 45 OSEB

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, pokušino »Buccellato«, zunanje oglede po programu, turistično pristojbino, vodenje in organizacija izleta, prijavnino.
 
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 25 €, vstopnine približno 25 €/osebo.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

Odhod iz Ptuja in Maribora.

Zagotovite si svoj sedež še danes in pokličite poslovalnico Sonček, Slomškova ulica 5 na Ptuju, 02 749 32 82!

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
Naložite si mobilno aplikacijo

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 21:57

    Dela na avtocestah:- Do petka bo vsako noč med 20. in 5. uro zjutraj promet skozi predor Karavanke potekal izmenično[…]

radioptuj300