Danes na Ptuju in okolici slovesnosti ob Prešernovem dnevu
Kultura
Tipografija

Danes ob 19. uri bo v Kulturni dvorani ptujske gimnazije osrednja slovesnost Mestne občine Ptuj ob slovenskem kulturnem prazniku. Slavnostna govornica bo Katja Zupanič, direktorica Zgodovinskega arhiva na Ptuju. Med drugim bodo podelili tudi priznanja, plakate in oljenke Zveze Kulturnih društev in Mestne občine Ptuj. Pesnik Aleš Šteger pa je letos dobitnik velike oljenke.

Na hajdinski prireditvi, ki se bo začela ob 18. uri v dvorani gasilskega doma v Hajdošah, bo slavnostni govornik župan Stanislav Glažar. V programu slovesnosti bodo sodelovali kulturniki iz občine Hajdina in učenci osnovne šole Hajdina. Ob tej priložnosti bodo podelili priznanja in zahvale zaslužnim kulturnim ustvarjalcem.

 Prešernov dan pa bodo danes obeležili tudi v drugih občinah. V Ormožu bo slavnostna prireditev ob 18. uri v Domu kulture, ob isti uri bo tudi v Markovcih, kulturni program bo potekal v večnamenski dvorani. V Majšperku pa bo slovesno ob 19. uri. V občini Gorišnica bodo prireditev v čast slovenskemu pesniku Francetu Prešernu organizirali danes ob 18. uri v večnamenski dvorani.

V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah se bo proslava začela ob 18. uri v kulturnem domu v Jurovskem dolu. Kulturni program bodo sooblikovali učenci Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski dol z deklamacijami, mladinskim pevskim zborom in folklorno skupino. Nastopili bodo tudi učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor in drugi. Med drugim bodo podelili priznanja kulturnega društva za dolgoletno ustvarjanje na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti Cilki Neuvirt in Suzani Najdenik. Slavnostni govornik bo slovenski pesnik in gledališki igralec Tone Kuntner. V avli Fredija Neuvirta pa bodo na ogled dela članov likovne skupine KD Ivan Cankar Jurovski dol.

V Benediktu bo proslava danes ob 18. uri v Domu kulture. Na slovesnosti bodo nastopili učenci domače šole in člani društev.

Pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah bo proslava danes ob 19. uri v Kulturnem domu. V samostanski kleti pa bo na ogled razstava kulturnih del, ki bo odprta jutri, v soboto in nedeljo med 9. in 17. uro. Razstavljena bodo dela nagrajencev Prešernovih in Slapernikovih nagrad v okviru šolskega nacionalnega Uneskovega likovnega natečaja Umetnost in jaz ter likovna in literarna dela šolskega Prešernovega natečaja z naslovom Čopič, Pero in Prazen list.

Fotografija je simbolična. 

Najbolj brano

Največ nagrad 47. festivala NZG ansamblu Vikend Največ nagrad 47. festivala NZG ansamblu Vikend
Ponedeljek, 05 September 2016 11:13
Občinstvo je največ glasov namenilo skladbi Staram se.

Preberite več...

Ptuj bo naslednjih osem dni v znamenju glasbe Ptuj bo naslednjih osem dni v znamenju glasbe...
Torek, 30 Avgust 2016 01:32
Na glasbenem festivalu Arsana bodo nastopili številni glasbeniki iz Slovenije in tujine.

Preberite več...

Začel se je festival Art Stays Začel se je festival Art Stays
Torek, 30 Avgust 2016 01:31
Center dogajanja bo letos Dominikanski samostan, kjer bo tudi informacijski center.

Preberite več...

Priprave na festival Dnevi poezije in vina v polnem teku Priprave na festival Dnevi poezije in vina v...
Torek, 30 Avgust 2016 01:28
Vrazov trg bo konec avgusta znova v znamenju poezije.

Preberite več...

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Prometne informacije

  • 25.07.2017 02:12

    Hitra cesta Nova Gorica - Razdrto je ZAPRTA V OBE SMERI zaradi prometne nesreče med Selom in Ajdovščino. Obvoz za[…]

radioptuj300
isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan