Danes na Ptuju in okolici slovesnosti ob Prešernovem dnevu
Kultura
Tipografija

Danes ob 19. uri bo v Kulturni dvorani ptujske gimnazije osrednja slovesnost Mestne občine Ptuj ob slovenskem kulturnem prazniku. Slavnostna govornica bo Katja Zupanič, direktorica Zgodovinskega arhiva na Ptuju. Med drugim bodo podelili tudi priznanja, plakate in oljenke Zveze Kulturnih društev in Mestne občine Ptuj. Pesnik Aleš Šteger pa je letos dobitnik velike oljenke.

Na hajdinski prireditvi, ki se bo začela ob 18. uri v dvorani gasilskega doma v Hajdošah, bo slavnostni govornik župan Stanislav Glažar. V programu slovesnosti bodo sodelovali kulturniki iz občine Hajdina in učenci osnovne šole Hajdina. Ob tej priložnosti bodo podelili priznanja in zahvale zaslužnim kulturnim ustvarjalcem.

 Prešernov dan pa bodo danes obeležili tudi v drugih občinah. V Ormožu bo slavnostna prireditev ob 18. uri v Domu kulture, ob isti uri bo tudi v Markovcih, kulturni program bo potekal v večnamenski dvorani. V Majšperku pa bo slovesno ob 19. uri. V občini Gorišnica bodo prireditev v čast slovenskemu pesniku Francetu Prešernu organizirali danes ob 18. uri v večnamenski dvorani.

V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah se bo proslava začela ob 18. uri v kulturnem domu v Jurovskem dolu. Kulturni program bodo sooblikovali učenci Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski dol z deklamacijami, mladinskim pevskim zborom in folklorno skupino. Nastopili bodo tudi učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor in drugi. Med drugim bodo podelili priznanja kulturnega društva za dolgoletno ustvarjanje na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti Cilki Neuvirt in Suzani Najdenik. Slavnostni govornik bo slovenski pesnik in gledališki igralec Tone Kuntner. V avli Fredija Neuvirta pa bodo na ogled dela članov likovne skupine KD Ivan Cankar Jurovski dol.

V Benediktu bo proslava danes ob 18. uri v Domu kulture. Na slovesnosti bodo nastopili učenci domače šole in člani društev.

Pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah bo proslava danes ob 19. uri v Kulturnem domu. V samostanski kleti pa bo na ogled razstava kulturnih del, ki bo odprta jutri, v soboto in nedeljo med 9. in 17. uro. Razstavljena bodo dela nagrajencev Prešernovih in Slapernikovih nagrad v okviru šolskega nacionalnega Uneskovega likovnega natečaja Umetnost in jaz ter likovna in literarna dela šolskega Prešernovega natečaja z naslovom Čopič, Pero in Prazen list.

Fotografija je simbolična. 

Najbolj brano

Danes na Ptuju in okolici slovesnosti ob Prešernovem dnevu Danes na Ptuju in okolici slovesnosti ob Prešernovem...
Torek, 07 Februar 2017 13:48
Danes ob 19. uri bo v Kulturni dvorani ptujske gimnazije osrednja slovesnost Mestne občine Ptuj ob s...

Preberite več...

Danes otvoritev 15. festivala Art Stays Danes otvoritev 15. festivala Art Stays
Petek, 07 Julij 2017 15:43
Festival Art Stays se je pričel leta 2003 kot mednarodna kolonija mladih likovnih umetnikov.

Preberite več...

Nocoj v Stari steklarski krstna uprizoritev igre Mravlje so še na zvezdah Nocoj v Stari steklarski krstna uprizoritev igre Mravlje...
Nedelja, 09 Julij 2017 12:51
Danes bo v Stari steklarski delavnici na Ptuju premiera in krstna uprizoritev igre Petra Božiča Mrav...

Preberite več...

Danes se začenja 9. glasbeni festival Arsana Danes se začenja 9. glasbeni festival Arsana
Petek, 21 Julij 2017 16:18
Na festivalu bo nastopilo več kot 300 glasbenikov s področja klasične, jazz, etno, vokalne in instru...

Preberite več...

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
Naložite si mobilno aplikacijo

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 20.05.2019 21:02

    Zaradi pranja predorov je zaprta dolenjska avtocesta med priključkom Šmarje Sap in razcepom Malence do 5. ure proti Ljubljani. Obvoz je po[…]

radioptuj300