Intera prvo slovensko podjetje v mreži Pledge 1%
Regijske novice
Tipografija

 Gre za mednarodno mrežo uspešnih podjetij, ki so se prostovoljno zavezala, da bodo vsaj en odstotek svojih virov (kapitala, dobička, produkta in/ali časa zaposlenih) namenjala podpori lokalnemu okolju. Družbeno odgovorna Intera te deleže že vsa leta močno presega.

Gibanje Pledge 1% (Zaveza 1 %), ki se mu je priključilo že več kot 1.500 podjetij iz 40 držav (med drugim Salesforce, Atlassian in Yahoo), si prizadeva, da bi podjetja po vsem svetu v temelje svojega poslovanja vgradila iskreno željo po dobrobiti skupnosti. Podjetja in posameznike izziva in opogumlja, naj se zavežejo, da bodo vsaj 1 % svojega produkta (izdelka ali storitve), 1 % kapitala, 1 % dobička in/ali 1 % časa zaposlenih darovali v dobro skupnosti.

V podjetju Intera, ki s svojo spletno in mobilno aplikacijo Intrix soustvarja svetovne trende na področju visokotehnoloških poslovnih rešitev, uspeha nikoli niso merili le s finančnimi kazalniki. Gojijo kulturo prijateljsko naravnanega podjetja, ki se trudi blagodejno vplivati na vse deležnike. Med drugim se lahko pohvalijo z nagrado Zlata nit za najboljšega zaposlovalca v Sloveniji, oznako družini prijazno podjetje in zlato oceno bonitetne odličnosti AAA, ki jo dobijo le najbolj zaupanja vredni poslovni partnerji.

Sponzorsko in donatorsko podpirajo številne človekoljubne, kulturne, športne in izobraževalne projekte in organizacije, pri čemer se osredotočajo predvsem na lokalno okolje, s poudarkom na otrocih in izobraževanju. V prvem ptujskem coworking prostoru Kreativnica pa zagonskim podjetjem in posameznikom s poslovnimi idejami zraven pisarniške infrastrukture nudijo tudi svoje mentorstvo.

Prav je, da svoje uspehe delimo z lokalnim okoljem. Z včlanitvijo v mrežo Pledge 1% smo to svojo prepričanje, prakso in zavezanost le potrdili,” je povedal direktor Intere Peter Ladič. Ustanovitelj podjetja Davorin Gabrovec, ki ima bogate mednarodne izkušnje iz poslovnega sveta, pa je dodal: “Filantropijo je mogoče in treba vključiti v poslovni model vsakega podjetja.” V Pledge 1% je včlanjeno tudi Interino sestrsko podjetje Databox, ki ga je prav tako ustanovil Gabrovec.

"Navdušeni smo nad tem, da se nam je pridružilo odlično podjetje iz Slovenije," je ob tej priložnosti izjavila Amy Lesnick, direktorica organizacije Pledge 1%. "Prepričani smo, da bo Intera s svojim delovanjem še naprej zgled drugim podjetjem tako v lokalnem kot regionalnem okolju, da vračanje skupnosti postavijo za novo normo in temeljno vrednoto v poslovanju."

Na fotografiji: Peter Ladič (levo) in Davorin Gabrovec z ravnateljico OŠ Olge Meglič

 

Heleno Ocvirk, ki sta ji predala 15 tabličnih računalnikov za uporabo pri pouku. 

 

 

Najbolj brano

Megličevi iz Spuhlje 5b potrebujejo pomoč Megličevi iz Spuhlje 5b potrebujejo pomoč
Torek, 08 Maj 2018 11:47
Zadnje poplave so jim vzele veliko in prinesle obup... Ste mojster, ki se spozna na peči za centraln...

Preberite več...

  V Mestni občini Ptuj razkrili, kdo bo z majem stregel kavico na Ranci! V Mestni občini Ptuj razkrili, kdo...
Torek, 25 April 2017 11:45
V Mestni občini Ptuj so danes razkrili, da je ponudnik za izvajanje gostinskih storitev in organizac...

Preberite več...

Zdravstveno stanje Mirana Vuka se izboljšuje Zdravstveno stanje Mirana Vuka se izboljšuje
Torek, 06 September 2016 14:43
Iz Občine Zavrč danes prihajajo spodbudne informacije. Iz umetne kome se je namreč v mariborskem kli...

Preberite več...

Ptujski frizer Džimi Zemljič 6. na tekmovanju v Dubaju Ptujski frizer Džimi Zemljič 6. na tekmovanju v...
Sreda, 17 Maj 2017 15:36
20-letni ptujski frizer pometel s konkurenco na mednarodnem  tekmovanju.

Preberite več...

Festival Ptuj 2018
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
Naložite si mobilno aplikacijo

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.10.2018 19:10

    Zastoj je na štajerski avtocesti pred Lukovico proti Ljubljani, 1,5 km.Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil z največjo[…]

radioptuj300