Športni rezultati
Šport
Tipografija

Nogometaši Aluminija premagali Maribor.

Nogometaši Aluminija so bili v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije v močnem soju žarometov, saj na stadionu Ljudski vrt premagali Maribor z 2:0. Za senzacionalno zmago ekipe iz Kidričevega sta zadela Žiga Škoflek in Josip Zeba. Drugi rezultati kroga so Luka Koper – Kalcer Radomlje 3:0, Rudar – Gorica 1:2, Domžale – Olimpija 1:3 in Krško – Celje 1:0.

V 2. slovenski nogometni ligi sta v 3. kolu oba kluba z našega območja Zavrč in Drava izgubila. V soboto so v Novem mestu igralci Zavrča doživeli hud poraz, saj jih je domača Krka premagala kar s 7:1. Ptujčani so včeraj igrali v Kranju in izid tekme Zarica – Drava je bil 3:2. Ostali izidi so Ankaran Hrvatini – Roltek Dob 3:3, Farmtech Veržej – Triglav Kranj  in Brda – Brežice Terme Čatež 0:0.

Nogometni klub Videm je edini klub iz našega območja, ki v sezoni 2016/2017  tekmuje v 3. slovenski nogometni ligi sever. Videmčani so v uvodni tekmi sezone doma remizirali z ekipo Dravinje 1:1. Na drugih zelenicah smo zabeležili naslednje rezultate Šmartno 1928 – Mons Claudius 3:4, Dravograd – Šmarje pri Jelšah 2:3, Rogaška – Fužinar Ravne Systems 3:0, ZU - VIL Brunšvik – Šampion 2:2, S Rojko Dobrovce – AjDAS Lenart 2:2 in Maribor B – Korotan Prevalje 8:1.

Padalci Aerokluba Ptuj so v soboto organizirali 38. ptujski padalski pokal, na katerem je tekmovalo pet ekip iz treh držav. Ekipno je po osmih serijah zmagal Aeroklub Ptuj 1 z 85 kazenskimi centimetri, na drugem mestu je bila ekipa Aerokluba Ptuj 2 s 125 kazenskimi centimetri in na tretjem mestu je bila Rijeka s 152 kazenskimi centimetri. Med posamezniki je bil prvi Peter Balta, drugi Matevž Cestnik in tretji Ivan Lajić.

Avstrijski Imst je v petek in soboto gostil četrto letošnjo tekmo za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Na tej tekmi je Ptujčanka Mina Markovič osvojila drugo mesto in pred njo je bila le Avstrijka Magdalena Röck.

V športni dvorani Center je bila prijateljska pripravljalna rokometna tekma med Dravo iz Ptuja in Moškanjci Gorišnico, ki se je končala z rezultatom 40:25.

Ženski Rokometni klub Aklimat Ptuj je v soboto v gosteh igral prijateljsko pripravljalno tekmo z Zagorjem in je izgubil z izidom 24:29.

Športne rezultate je zbral David Breznik.

Fotografija je simbolična.

Najbolj brano

Ptujska veterana atleta z odičnimi rezultati Ptujska veterana atleta z odičnimi rezultati
Petek, 05 Maj 2017 13:56
Veterana Atletskega kluba Ptuj sta se vrnila s svetovnega dvoranskega prvenstva v Koreji z odličnimi...

Preberite več...

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
Naložite si mobilno aplikacijo

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 17:55

    Žival ovira promet na gorenjski avtocesti med priključkoma Vodice in Brnik.Čakalna doba je na mejnem prehodu Obrežje.Delovne zapore:- V predoru Karavanke[…]

radioptuj300