Tudi ta konec tedna številne športne prireditve
Šport
Tipografija

Glavna športna pozornost je v teh dneh usmerjena v reprezentančni nogomet, kar pomeni, da se ne igrajo tekme Prve lige Telekom Slovenije in je najvišje domače tekmovanje 2. slovenska nogometna liga. V njej bosta v 10. krogu aktivna dva kluba z našega območja Zavrč in Drava. Prvi se bodo v svojem športnem parku v Zavrču že nocoj ob 19. uri predstavili igralci Zavrča, ki bodo igrali z Ankaranom. V soboto ob 15. uri bodo aktivni tudi ptujski nogometaši na tekmi Brežice Terme Čatež – Drava Ptuj. Ostali pari so Roltek Dob – Brda, Krka – Farmtech Veržej in Zarica Kranj – Triglav Kranj.

V 3. slovenski nogometni ligi sever bo za nas v 8. kolu najbolj zanimivo srečanje v nedeljo dopoldan ob 10.30, ko se bosta srečala Videm in Šmartno 1928. Na drugih zelenicah se bodo pomerili Šmarje pri Jelšah – Šampion, Dravinja – AjDAS Lenart, Fužinar Ravne Systems – Mons Claudius, Rogaška – Maribor B, Dravograd – Korotan Prevalje in ZU-VIL Brunšvik – S. Rojko Dobrovce.

Superliga v nogometu prinaša tekme 8. kroga in v soboto ob treh popoldan bodo igrali Cirkulane – Gerečja vas, Kety Emmi Bistrica – Podvinci Betonarna Kuhar in Apače – Stojnci. V nedeljo dopoldan ob 10.30 bo tekma Skorba – Hajdina, medtem ko bo popoldan ob treh tekma Bukovci – Središče ob Dravi.

V 1. ligi Medobčinske nogometne zveze Ptuj bodo v soboto v 7. kolu tekmovanja tekme Leskovec – Ormož, Markovci – Boč Poljčane, Podlehnik – Pragersko in Tržec – Dornava. Zadnja tekma kroga Gorišnica – Rogoznica bo v nedeljo ob 15. uri.

Pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Ptuj je organizirano tekmovanje tudi v drugi ligi, v kateri bosta v soboto ob 15. uri v 6. krogu srečanji Grajena – Slovenja vas in Oplotnica – Makole bar Miha. Dve srečanji bosta tudi v nedeljo, ko je ob 10.30 par Lovrenc – Majšperk in ob 15. uri je par Hajdoše – Zgornja Polskava.

V 1. A slovenski rokometni ligi bosta v 6. krogu tekmovanja oba naša predstavnika nastopila v soboto ob 19. uri pred svojimi navijači. V športni dvorani Ljudski vrt bo tekma Drava Ptuj – Dobova, medtem ko bo v športni dvorani Na Hardeku tekma Jeruzalem Ormož – Riko Ribnica.

Rokometaši Moškanjcev Gorišnice bodo lovili novi dve točki na tekmi 4. kola 1. B slovenske rokometne lige v soboto ob 19.30 v svoji večnamenski dvorani v Gorišnici, ko bo njihov nasprotnik Herz iz Šmartnega.

Ta vikend se začenja tudi tekmovanje v 2. slovenski rokometni ligi in v uvodnem krogu bo v soboto ob osmih zvečer obračun Metlika – Velika Nedelja.

Ženski Odbojkarski klub GSV Zava Ptuj je pred tekmovalno sezono 2016/2017 doživel kar nekaj igralskih sprememb, prav tako pa ima ekipa novo trenerko Urško Breznik. Ptujčanke v novo sezono v 2. slovenski odbojkarski ligi vzhod startajo to soboto, ko bodo ob 17.30 v športni dvorani Gimnazije Ptuj gostile ekipo Prevalj.

Drugi oktobrski vikend prinaša start tudi v slovenskih namiznoteniških tekmovanjih. V 1. slovenski namiznoteniški ligi za ženske bo Ptuj v uvodnem krogu v soboto ob 17. uri v športni dvorani Mladika igral proti Logatcu. V ženski ligi nižje bo v soboto ob desetih dopoldan tekma Cirkovce – Inter diskont. Ptujska moška ekipa, ki bo v novi sezoni nastopala v 2. slovenski namiznoteniški ligi pa bo jutri v gosteh odigrala dve tekmi z ekipama Vesne in Savinje.

Športna inovacija z Mino Markovič – Ena stena, tisoč smeri se nam obeta v soboto od 10. uri na Mestnem trgu na Ptuju. Vrhunska športna plezalka, večkratna zmagovalka svetovnega pokala v težavnostnem plezanju in dobitnica več medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih bo predstavila eClimber, športno inovacijo blagovne znamke Kreal.

Najbolj brano

Ptujska veterana atleta z odičnimi rezultati Ptujska veterana atleta z odičnimi rezultati
Petek, 05 Maj 2017 13:56
Veterana Atletskega kluba Ptuj sta se vrnila s svetovnega dvoranskega prvenstva v Koreji z odličnimi...

Preberite več...

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
Naložite si mobilno aplikacijo

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 17:55

    Žival ovira promet na gorenjski avtocesti med priključkoma Vodice in Brnik.Čakalna doba je na mejnem prehodu Obrežje.Delovne zapore:- V predoru Karavanke[…]

radioptuj300