Podravje prava zakladnica pevskih talentov
Otroci pojejo slovenske pesmi

V športni dvorani Osnovne šole Kidričevo je včeraj potekala druga polfinalna prireditev projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v tretji sezoni. Nastopili so zmagovalci predizborov v mlajši in starejši kategoriji iz osnovnih šol Zreče, Videm, Rogatec, Olga Meglič Ptuj, Sv. Tomaž, Velika Nedelja, Lenart, Duplek in Korena, Voličina, Pohorski odred Slovenska Bistrica, Ribnica in Kidričevo. Spremljali so jih sošolci, starši in prijatelji. Zanje so navijali tudi ravnatelji in učitelji, ki so jih pripravljali za nastope. Voditelj prireditve Dalibor Bedenik se je v imenu družbe Radio-Tednik Ptuj zahvalil vsem občinam, šolam, ravnateljem in učiteljem, ki so mlade pripravljali za nastop, da sodelujejo v projektu Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo ter s tem spodbujajo petje slovenskih pesmi.

Tudi kidričevski polfinale je pokazal, da je tako Spodnje kot Zgornje Podravje prava mala zakladnica pevskih talentov. Komisija, ki so jo sestavljali: Danijel Tement, komponist in dirigent, Ana Delin, pevka vokalne skupine Vox Arsana in vokalna pedagoginja vokalne šole Arsana ter Nina Lorber, prof. glasbe in dirigentka, je imela težko delo.

Iz mlajše kategorije so se v finale uvrstili: tretješolec Patrick Šabeder iz Osnove šole Duplek, podružnica Žitečka vas, Lara Hercog, učenka 5. razreda OŠ Voličina, četrtošolka Chiara Gregorc Planinc iz OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica in Emma Sartor, učenka 4. razreda OŠ Olge Meglič Ptuj.

V starejši kategoriji pa so bile najboljše: Kiara Katan, učenka 7. razreda OŠ Lenart, sedmošolka Naja Fridl iz OŠ Olge Meglič Ptuj, Nuša Trobentar, učenka 7. razreda OŠ Pohorskega odreda, podružnice Zgornja Ložnica, in Maja Ferk, učenka, 8. razreda OŠ Videm.

Danes ob 18-tih se bo na Ptuju, v športni dvorani osnovne šole Ljudski vrt, pričel 3. polfinale. Finalna prireditev projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo bo 18. februarja v športni dvorani OŠ Ljudski vrt.

 

Tekst: Majda Goznik

 

Foto: Črtomir Goznik

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam