Mia in Nika zmagovalki finala Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo!
Otroci pojejo slovenske pesmi

Zmagovalki tretje sezone Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo sta Mia Pernat iz OŠ Markovci in Nika Belaj iz OŠ Cirkovce. Finalno prireditev v organizaciji družbe Radio Tednik, podravskih občin in šol je posnela tudi Televizija Slovenija.

V športni dvorani OŠ Ljudski vrt na Ptuju je bil sinoči še sklepni, finalni del tretje sezone Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Letos so prvič sodelovale šole iz celotnega Podravja.

Zmagovalki sta postali, v kategoriji otrok od 1. do 5. razreda, Mia Pernat iz OŠ Markovci, ki je zapela Uspavanko za Evo in  v starejši od 6. do 9. razreda, Nika Belaj iz OŠ Cirkovce, s skladbo Ne bodi kot drugi. Drugo mesto, v kategoriji mlajših otrok, je strokovna komisija, ki so jo sestavljale Urška Čop Šmajgert iz RTV Slovenija, operna pevka in profesorica solo petja Dada Kladenik ter pevka Tinkara Kovač, kot predstavnica Sazasa prisodila Eneju Stanovniku iz OŠ Breg in tretje Sari Brumen iz OŠ Pesnica. V kategoriji starejših pa je drugo mesto osvojila Katarina Hercog iz OŠ Starše in tretje Kiara Katan iz OŠ Lenart. Zmagovalki obeh kategorij čaka snemanje videospota avtorskih skladb, kar je bila tudi glavna nagrada glavnega sponzorja, Združenja Sazas.

Finalno prireditev sta vodila budilkarja Radia Ptuj, Dalibor Bedenik in Matjaž Kitak, posnela pa jo je tudi Televizija Slovenija in jo bo v dveh oddajah predvajala spomladi.

Izvrstne mlade pevke in pevce, finaliste letošnjega izbora, bilo jih je kar 25, so bodrili številni  navijači. Ocena njih in organizatorjev je bila, da so bili prav vsi v finalu ZMAGOVALCI!.

Na fotografiji: Dalibor Bedenik, Nika Belaj, Mia Pernat in Matjaž Kitak (z leve proti desni).
Foto: Črtomir Goznik.

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam