Nocoj se obeta tekma izjemnih mladih pevskih talentov
Otroci pojejo slovenske pesmi

Projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v 6. sezoni se bliža koncu.

Družba Radio-Tednik Ptuj je projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo zasnovala kot projekt priložnosti za mlade pevske in glasbene talente, njihovo širšo afirmacijo, identitete s slovensko pesmijo in glasbo ter drugačnega preživljanja prostega časa mladih, s podporo občin in sodelovanjem osnovnih šol. Letošnji je spisal prav posebno zgodbo.

V začetku marca, ko je na svoj nastop čakalo še nekaj deset mladih pevcev iz občin in osnovnih šol na Celjskem in širše, Maribora, tudi Dolenjske, ga je sicer prekinila korona kriza in ko je že vse kazalo, da ga ne bo mogoče uspešno zaključiti, so se mladi pevci razveselili povabila, da zapojejo v studiu Radia Ptuj. Za večino je to bilo svojevrstno presenečenje, izjemno so bili navdušeni, da so lahko zapeli v pravem studiu. Zapeli so skorajda brez treme in kot pravi profesionalci.

Prvič doslej so pevskim talentom, udeležencem polfinala projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, prisluhnili tudi poslušalci Radia Ptuj, ki so njihovo petje nagradili tudi z SMS-sporočili. Od 29. junija do 16. julija so vsak dan med 9. in 10. uro na Radiu Ptuj lahko prisluhnili štirim nastopom, po četrtem pa se je pričelo glasovanje, ki je vsak dan trajalo vse do 24. ure. Polfinalne nastope sta tako v 6. sezoni na nek način ocenjevali dve komisiji, strokovna in “komisija” poslušalcev.

Mladi pevski talenti bodo pred ocenjevalno komisijo stopili danes ob 19.uri, prireditev bo potekala na novi ptujski tržnici, v skladu z določili NIJZ.

Tudi letos čaka zmagovalca v mlajši in starejši kategoriji lastna pesem. To bo že četrta sezona, v kateri zmagovalce nagradimo z lastno pesmijo.

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam