Začela se je 8. sezona Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo
Otroci pojejo slovenske pesmi

Odličen začetek novega poglavja edinstvene pevske zgodbe

 

Mladi pevski talenti iz občin Ormož in Središče ob Dravi z osnovnimi šolami so 9. marca nadvse uspešno začeli že 8. sezono projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Tokrat so se izkazali s petjem v živo, s prenosom na Facebooku Radia Ptuj. Kljub sprostitvi epidemioloških razmer te še vedno ne dopuščajo, da bi se že v tej sezoni vrnili v prostore osnovnih šol in občin, kjer bi mladim pevcem občinstvo lahko tudi v živo zaploskalo. Že prvi predizbor pa je pokazal, da so tudi v času epidemije veliko peli, vadili, pilili svoj pevski oz. glasbeni nastop. 

Nekateri med njimi so prvič nastopili, pritegnili so jih posnetki na Facebooku, Youtubu in oddaje s finalisti projekta preteklih sezon v arhivu RTV Slovenija. Tudi izkušnje sošolcev in sorodnikov, ki so se predstavili v prejšnjih sezonah, so jih nagovorile, da so postali del te edinstvene zgodbe spodbujanja in popularizacije slovenske pesmi. Predvsem pa jih je na ta oder pripeljalo veselje do petja in slovenske pesmi.

Pevski projekt družbe Radio-Tednik Ptuj, ki ga ta izvaja v sodelovanju z občinami in osnovnimi šolami Spodnjega Podravja in širše, ima še vedno zagon. „Zanimanje otrok, glasbenih pedagogov, občin in osnovnih šol je še vedno veliko. To kažejo številna sporočila in želje, ki jih v zvezi s tem projektom dobivamo. Vsi skupaj si želimo, da bi se že v 9. sezoni s projektom vrnili na njegov začetek, ko je zaživel in se razcvetel v okoljih, od koder prihajajo naši pevski talenti, da bodo njihovi nastopi ponovno praznik vseh, ki tam živijo,“ je povedal direktor družbe Radio-Tednik Ptuj Drago Slameršak. Tudi letos najboljše čakajo lepe nagrade, zmagovalca v obeh kategorijah tudi lastni pesmi. Finaliste predvidoma še tudi skupni izlet v eno od slovenskih destinacij. Vsi nastopajoči v 8. sezoni pa bodo prejeli bidone Taluma.Občino Središče ob Dravi bosta predstavljali Brina Žajdela s pesmijo Boš znal me ljubiti v mlajši kategoriji, v starejši pa Lana Jerebič s pesmijo Odgovor že poznaš. Iz OŠ Ivanjkovci se je v polfinale uvrstila Julija Gašparič s pesmijo Ne bodi kot drugi. V mlajši kategoriji je iz OŠ Velika Nedelja uspelo Lari Venta s pesmijo Kaj je to življenje, v starejši Leji Trstenjak s pesmijo Daj se nasmej. Z edino narodno-zabavno pesmijo, legendarno kvinteta Avsenikov Tam, kjer murke cveto, se je v mlajši kategoriji iz OŠ Ormož v polfinale uvrstila Neža Cimerman, v starejši Neža Kralj s pesmijo Bodi z mano do konca. 

 

Projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo tudi v 8. sezoni podpira Občina Ormož. „Projekt poleg petja združuje vrsto pozitivnih učinkov, ki jih naši otroci vsekakor potrebujejo. Verjamem, da otroci že nestrpno čakajo in se veselijo trenutka, ko bodo ponovno pokazali svoj talent. Druženje, nova prijateljstva, slovenske pesmi, predvsem pa polno zabave bo tisto, ki se bo tudi letos dogajalo v občini Ormož. Hvala vsem, ki ta projekt uresničujete in vedno znova nadgrajujete. Letos gremo mi na zmago,“ je optimistično napovedal župan občine Ormož Danijel Vrbnjak.

V projektu Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v novi sezoni tako kot že prejšnja leta, sodeluje tudi Občina Središče ob Dravi. Vsakoletno pobudo organizatorjev in izvajalcev projekta posredujejo na osnovno šolo. „Ob izraženem interesu osnovne šole se priključimo projektu. Kolikor uspem spremljati projekt, je odziv otrok izredno velik, tudi otrok v naši občini, kar je izredno pohvalno. S tem dodatno spodbujamo pevske sposobnosti in nastope naših otrok, posebej pri ohranjanju in promociji slovenske pesmi in kulture,“ je po prvem predizboru 8. sezone projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, na katerem so sodelovali tudi pevski talenti OŠ in občine Središče ob Dravi, povedal župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko.

Zgodba pevskih talentov bo tudi v 8. sezoni imela močno medijsko podporo. Spremljali jih bomo lahko na Radiu Ptuj, v Štajerskem tedniku, na Radiu Celje, v Novem tedniku, medijih skupine Media24 in na spletu.

MG

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300