Tokrat so se pomerila dekleta iz osnovnih šol Juršinci in Sv. Tomaž
Otroci pojejo slovenske pesmi

Slovenska pesem – pesem veselja in ljubezni.

 

Pevska družina projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo je iz leta v leto večja. Vse več mladih, ki radi pojejo, želi zapeti na tem odru, na odru predizborov, polfinalih in v finalu, ki bo letos 20. avgusta. Že pretekle sezone so pokazale, da je vse več tistih, ki nanj vstopajo zelo pripravljeni, tako pevsko kot odrsko. Tudi v letošnji sezoni se ob sredah s pesmimi, ki so si jih sami izbrali, predstavljajo v oddaji Radia Ptuj, ki jo je mogoče spremljati tudi na Facebook kanalu Radia Ptuj. V prejšnjem tednu so se predstavili pevski talenti občin Juršinci in Sveti Tomaž, kjer ima petje že dolgo tradicijo. Tudi tokrat so se izkazali, ustvarili lep večer slovenske pesmi in glasbe.

Občina Juršinci je bila občina, ki je med prvimi podprla projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Na nek način se je ta edinstvena zgodba pevskih talentov tam tudi začela, v Juršincih je tudi potekal prvi predizbor prve sezone tega projekta. Na to so upravičeno ponosni, poudarja juršinski župan Alojz Kaučič. Gre za izjemni projekt, ki se vse bolj širi v slovenski prostor. „Želim si, da se uspešno nadaljuje. Naši otroci z največjim veseljem sodelujejo v tem projektu, ki ob odkrivanju in podpori pevskih talentov promovira tudi okolje, iz katerega prihajajo. Občina Juršinci se ponaša z bogato pevsko tradicijo. Pri nas se je že od nekdaj veliko pelo, v vinogradu, na polju, ob veselih in žalostnih trenutkih. Pesem je že od nekdaj del tradicije, del navad in običajev,“ je še povedal juršinski župan.

Tudi v občini Sveti Tomaž ima projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, ki odkriva pevske talente iz njihovega okolja, vso podporo. Vedno znova se veselijo povabila družbe Radio-Tednik Ptuj za sodelovanje, s katerim se oder mladih pevcev odpira tudi za OŠ Sveti Tomaž in občino Sveti Tomaž. „Skrb za lepo slovensko pesem je hvalevredno dejanje, ki ga pozdravljamo in želimo, da ostane del naše slovenske omike. Vsem, ki se trudite na tem projektu, se iskreno zahvaljujemo z željo po tovrstnem sodelovanju tudi v prihodnje. Vsem nastopajočim pošiljam poseben pozdrav z željo, da jih dogodki tega tekmovanja napolnijo z veseljem in ljubeznijo do petja,“ je povedal župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko ob začetku 8. sezone projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.

MG

Z VAMI V ŽIVO

Tadej in Dalibor

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300