Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, 8. sezona, polfinalni nastopi
Otroci pojejo slovenske pesmi

Projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo je pred osmimi leti zasnovala družba Radio-Tednik Ptuj na pobudo direktorja Draga Slameršaka. V zadnjem obdobju se mu je pridružila tudi družba Novi tednik & Radio Celje. Na treh polfinalih, ki so potekali v živo v trgovskih centrih Citypark v Celju, Europark v Mariboru in Qcenter na Ptuju, je občinstvo navdušeno zaploskalo 83 nastopom, od tega petim duetom in enemu triu. Zapeli so tako dobro, da bi se lahko enakovredno kosali z že izkušenimi pevci oz. glasbeniki. Sicer pa so na nek način zmagovalci vsi, ki so nastopili v 8. sezoni projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.

Zdaj se za polfinaliste začne čakanje na sporočilo, ali bodo med tistimi, ki se bodo predstavili v velikem finalu, ki bo 20. avgusta na Mestnem trgu na Ptuju. Prireditev bo tudi letos posnela RTV Slovenija. V finalu se bo predstavilo 26 finalistov, od tega jih bo 20 izbrala strokovna komisija, po deset iz vsake kategorije. Šestim finalistom (trije iz vsake kategorije) pa bodo finale prinesla SMS-sporočila. Za svoje finaliste lahko glasujete s poslanim SMS-om na številko 4246. Ključne besede so pripisane pri predstavitvi mladih pevcev. Cena SMS-a je 0,99 evra. Njihovim polfinalnim nastopom lahko prisluhnete na Radiu Celje in Radiu Ptuj, Facebook profilu Radia Celje in Radia Ptuj ter na Youtube kanalu Radia Ptuj.
Glasovanje se je že začelo in sicer 25. junija, opolnoči in bo trajalo do 10. julija, prav tako do polnoči. Imena finalistov bodo objavljena 15. julija. Nato bodo imeli finalisti dober mesec časa, da svoje nastope še izpilijo, da bo letošnji finalni nastop še ena prestižna zgodba slovenske pesmi in mladih pevskih talentov.

Posnetek vseh nastopajočih

Z VAMI V ŽIVO

Tadej Gerečnik

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300