Otroci pojejo in se veselijo v Slovenski Bistrici
Otroci pojejo slovenske pesmi
Tipografija

Projekt družbe Radio Tednik Ptuj Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo se je včeraj ustavil v Slovenski Bistrici.

Slovensko besedo so s pesmijo širili učenci Druge osnovne šole Slovenska Bistrica in Osnovne šole Minke Namestnik Sonje. Komisija družbe Radio Tednik Ptuj, Tone Toplovec, Borut Horvat in Dalibor Bedenik, je ocenila, da je v mlajši kategoriji najbolje zapela učenka 5. razreda Ana Eva Prgin Adelstein, ki je izbrala pesem Ule Ložar Nisi sam. O pripravah na nastop je petošolka povedala:


V starejši kategoriji pa so zmagale učenke Živa Ana Germ, Karolina Tušek, Neja Sajko, Manja Magajne s pesmijo Ne bodi kot drugi pevke Ditke.


Tokrat je predizbor prvič gostila 2. OŠ Slovenska Bistrica, kjer je bilo še posebej zadnji mesec čutiti veliko glasbene ustvarjalnosti, je povedala ravnateljica Sonja Arbeiter. O projektu je dodala:


Veliko se je pelo tudi na OŠ Minke Namestnik Sonje od koder prihaja tretja polfinalistka osmošolka Nika Gorjup, ki je komisijo prav tako prepričala z Ditkino pesmijo Ne bodi kot drugi.


Na predizboru je, kot omenjeno, sodelovala tudi OŠ Minke Namestnik Sonje, ravnateljica šole Klavdija Fridrih je o sodelovanju pri projektu, kjer otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, povedala:

 

Otroci bodo znova prepevali že danes ob 18. uri v Gorišnici in jutri na Hajdini.

Foto: Črtomir Goznik

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300

Prireditvenik