Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo na Ptuju
Otroci pojejo slovenske pesmi

Na sinočnjem, že 17. preizboru projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, se je za osem polfinalnih stopnic potegovalo 29 mladih pevcev iz štirih ptujskih osnovnih šol: Breg, Mladika, Ljudski vrt s podružnico Grajena in Olge Meglič.

Peli so slovenske zabavne in narodno-zabavne pesmi. Predizbor, ki je potekal v športni dvorani Osnovne šole Olge Meglič, je družba Radio-Tednik Ptuj pripravila v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in osnovnimi šolami. Direktor družbe Radio-Tednik Ptuj Drago Slameršak je povedal, da imamo odlične mlade pevce, zato se za prihodnost projekta in slovenske pesmi in glasbe ni bati. V tretji sezoni bo finalno prireditev posnela tudi RTV Slovenija, tako da bodo pevske talente iz Spodnjega in Zgornjega Podravja, ki prihajajo iz skoraj 40 osnovnih šol, lahko spoznali v celi Sloveniji. Komisija v sestavi Borut Horvat, Dalibor Bedenik in Majda Goznik, ki je ocenjevala petje ptujskih talentov, je imela resnično težko delo, da je izbrala osem polfinalistov.
To so Anej Stanovnik (mlajša kategorija, OŠ Breg), Kiara Šegula (mlajša kategorija, OŠ Mladika), Danaja Frangež (starejša kategorija, OŠ Mladika), Tejo Firbas (mlajša kategorija, OŠ Ljudski vrt), Minea Malek (starejša kategorija, OŠ Ljudski vrt), Sara Brumen (skupna kategorija, podružnična šola Grajena), Emma Sartor (mlajša kategorija, OŠ Olge Meglič) in Naja Fridl (starejša kategorija, OŠ Olge Meglič):

Majda Goznik

Foto: Črtomir Goznik

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300