Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v Ribnici na Pohorju
Otroci pojejo slovenske pesmi

Dve polfinalni vstopnici je komisija, ki so jo sestavljali Borut Horvat, Dalibor Bedenik, ki je tudi prireditev vodil, in Majda Goznik, podelila Heleni Urbanc v mlajši kategoriji, in Zali Orter v starejši kategoriji.

V projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo se je letos prvič vključila tudi občina Ribnica na Pohorju. Predizbor je potekal včeraj v telovadnici Osnovne šole Ribnica. Odziv mladih pevk in pevcev, prav tako občinstva je bil neverjeten. Polna dvorana je vsak nastop, bilo jih je šestnajst, zapelo pa je kar 23 mladih pevk in pevcev, pospremila z velikim aplavzom. V imenu družbe Radio-Tednik Ptuj, ki projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v sodelovanju z občinami in osnovnimi šolami pripravlja že tretje leto, je govoril direktor družbe Drago Slameršak. Zahvalil se je občini in šoli, da sta se vključili v projekt, ki spodbuja petje slovenskih zabavne in narodno-zabavne glasbe. Velike zgodbe se ne dogajajo v Ljubljani, velike zgodbe pišejo majhni kraji, takšni kot je Ribnica na Pohorju. To so kraji, kjer se še kako zavedajo pomena slovenske besede, pesmi in glasbe za obstoj naroda. V Ribnici je doma kultura, tudi pisatelj Tone Partljič ji priznava, da je najbolj kulturna občina na Pohorju. Letos praznujejo že 130 let organiziranega kulturnega udejstvovanja. Na mlade pevke in pevce, ki so se izkazali s svojim pevskim talentom, sta ponosna tudi župan občine Ribnica na Pohorju Srečko Geč in ravnatelj Jože Krušič. Pokazalo se je, da je projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo tista uspešna zgodba, ki so jo komaj čakali, sicer ne bi tako pozitivnega odziva pri mladih in občanih. Dve polfinalni vstopnici je komisija, ki so jo sestavljali Borut Horvat, Dalibor Bedenik, ki je tudi prireditev vodil, in Majda Goznik, podelila Heleni Urbanc v mlajši kategoriji, in Zali Orter v starejši kategoriji.

Na prireditvi so nastopili tudi najmlajši iz vrtca Ribnica in domačinka Alja Krušič, zmagovalka oddaje Slovenija ima talent leta 2013, ki je tako kot vedno navdušila.

Tekst: Majda Goznik.

Foto: Črtomir Goznik.

Z VAMI V ŽIVO

Tone Topolovec

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300