Prva polfinalna prireditev Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo več kot uspela
Otroci pojejo slovenske pesmi

V večnamenski dvorani v Markovcih je včeraj potekal prvi polfinalni izbor projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v tretji sezoni. Z njim je družba Radio-Tednik Ptuj tudi uspešno sklenila letošnji del projekta, s katerim bo nadaljevala v prvih dneh novega leta, ko bo izvedla še nekaj predizborov, 18. in 19. januarja pa še dve polfinalni prireditvi.

Na oder so tokrat stopili zmagovalci predizborov osnovnih šol Trnovska vas, Markovci, Fram, Starše, 2. OŠ Slovenska Bistrica, Juršinci, Mladika, Gorišnica in Destrnik, in sicer v obeh kategorijah. Njihove nastope je spremljalo več sto zadovoljnih gledalcev, ki so se lahko prepričali, da v Spodnjem in Zgornjem Podravju raste generacija talentiranih mladih pevcev, o katerih bomo zagotovo še veliko slišali. Komisija prvega polfinala, sestavljali so jo prof. glasbe in dirigentka Nina Lorber, Ana Delin iz Vokalne šole Arsana ter dirigent in komponist Dani Tement, je imela zelo težko delo. V mlajši kategoriji so si finalni nastop pripele: Mia Pernat iz Osnovne šole Markovci, Ana Eva Prgin Adelstein iz 2. Osnovne šole Slovenska Bistrica, Eva Čeh iz destrniške šole in Kiara Šegula iz Mladike. V starejši pa: Ana Čuš iz Osnovne šole Markovci, Anja Zimet iz framske šole, Katarina Herceg iz Starš in Dora Šandor iz šole Gorišnica.     
Projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo je po besedah direktorja družbe Radio-Tednik Ptuj Draga Slamerška skupna zgodba Spodnjega in Zgornjega Podravja, povezovanja občin, osnovnih šol in družbe Radio-Tednik, za katero upa, da bo prerasla okvire Podravja. Zahvalil se je občinam in šolam, sponzorjem in donatorjem, ki so prepoznali pomen projekta. Za uspeh te zgodbe pa so najbolj zaslužni mladi pevski talenti, ki so se opogumili in svoje glasbene sposobnosti predstavili širši javnosti, je še dodal.
Majda Goznik
Foto: Črtomir Goznik

Z VAMI V ŽIVO

Tone Topolovec

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300