Otroci zapeli in se veselili tudi v Lenartu
Otroci pojejo slovenske pesmi

V Kulturni dvorani v Lenartu je 9. januarja potekal predzadnji predizbor projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v tretji sezoni, ki ga je podprla občina Lenart. Sodelovalo je 14 mladih pevcev osnovnih šol Lenart in Voličina.

V imenu nosilca projekta, družbe Radio-Tednik Ptuj, jih je pozdravil direktor Drago Slameršak. Zahvalil se je občini Lenart in šolama za prispevek v tem projektu ter vsem, ki so prišli na prireditev. Ta namreč spodbuja petje slovenskih pesmi in odpira vrata mladim talentom. Letošnja zmagovalca bosta posnela lastno skladbo in videospot, kar je še dodatna spodbuda. Prvič bo finalno prireditev posnela tudi RTV Slovenija.
Na predizboru v Lenartu sta si polfinalni vstopnici iz Osnovne šole Lenart pripeli Ana Pšajd, učenka 5. razreda, v mlajši kategoriji, in sedmošolka Kiara Katan v starejši. Pevske talente Osnovne šole Voličina pa bosta na polfinalnem odru predstavljali Lara Hercog, učenka 5. razreda, in osmošolka Eva Kurnik. V četrtek, 12. januarja, bo potekal še zadnji predizbor prireditve Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, in sicer se bo ob 18. uri pričel v Slovenski Bistrici.

Z VAMI V ŽIVO

Tone Topolovec

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300