Ptuj ima novo Unicefovo varno točko
Lokalne novice

Mestna občina Ptuj ima 22 varnih točk Unicef oziroma mest, kamor se lahko zatečejo otroci in mladostniki v stiski. Gre za povsem slovenski projekt pod okriljem Unicefa, ki z množico prostovoljcev, občin, policije in centrov za socialno delo omogoča anonimno pomoč mladim, če so se ti znašli v stiski, so postali žrtev nasilja oziroma bi se želeli s kom le pogovoriti. Ptuj je k projektu pristopil potem ko je lani prejel naziv Otrokom prijazno Unicefovo mesto.

Na Ptuju so mrežo varnih točk oblikovali letos. Za šole in učence so že opravili uvodna izobraževanja, sedaj pa točke tudi označujejo s posebnimi modrimi nalepkami. Eno teh, v lokalu Kavoteka v Ulici 25. maja na Ptuju,  so označili danes. Kot pravi lastnica Petra Grdiša, ki je nalepko na lokal nadela z županom Miranom Senčarjem, je njihov lokal varna točka na nek način že dlje časa, saj se k njim že zatekajo na avtobus čakajoči in tudi drugi otroci.

Na fotografiji: Posebno modro nalepko sta na lokal Kavoteka na Ptuju nadela lastnica  Petra Grdiša in župan Mestne občine Ptuj, Miran Senčar.

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300