V Majšperku med mlajšimi pevkami zmagale Larisa, Žana in Zoja, v starejši kategoriji pa  Ajda Bezjak
Lokalne novice

V kulturno-poslovnem centru Majšperk so včeraj prepevale mlade pevke Osnovne šole Majšperk. Na oder pete sezone projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo jih je v obeh kategorijah stopilo deset, v mlajši tudi pevska skupina treh. Med njimi jih je bilo nekaj, ki vztrajajo že nekaj let, in k petju slovenskih pesmi spodbujajo še druge. Tako so pogum zbrale tudi tri sošolke in najboljše prijateljice: Larisa Kamenšek, Žana Polajžer in Zoja Travnikar, ki obiskujejo peti razred Osnovne šole Majšperk. S pesmijo Ta svet ne zna živet, ki jo v originalu poje Nina Pušlar, se jim je uspelo uvrstiti v polfinale v mlajši kategoriji. Žana Polajžar je v imenu skupine povedala:

 

V starejši kategoriji pa je ponovno odlično zapela Ajda Bezjak, učenka osmega razreda Osnovne šole Majšperk, ki se je predstavila s pesmijo Mesto sanj, ki jo sicer poje Alenka Godec.

 

Predizbor v Majšperku si je ogledalo blizu 200 ljudi. To je bil še en lep večer slovenske pesmi in medgeneracijskega druženja.

 

 

Sponzorji so bili: Dravske elektrarne Maribor, d.o.o., Komunalno podjetje Ptuj, d.d., Talum, d.d., Kidričevo, El Top Darjan Toplak, s.p., Gradnje Lampret, Srečko Lampret, s.p., Purg Marjan, s.p. - Krovstvo in kleparstvo, Avtokleparstvo Avto Roka, Rok Berden, s.p., Jožef Žolger, s.p. - Gradbene storitve, Avtoprevozništvo Žolger, in Sazas.

 

Foto: Črtomir Goznik

 

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300