PRAVILA ZA IZRABO PROGRAMSKEGA ČASA RADIA PTUJ MED VOLILNO KAMPANJO ZA VOLITVE POSLANCEV IZ SLOVENIJE V EVROPSKI PARLAMENT 2019
Lokalne novice

V skladu s 6. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji Radio Ptuj objavlja

 

PRAVILA ZA IZRABO PROGRAMSKEGA ČASA RADIA PTUJ MED VOLILNO KAMPANJO ZA VOLITVE POSLANCEV IZ SLOVENIJE V EVROPSKI PARLAMENT 2019

 

Pravila opredeljujejo obseg, pogoje in način za izrabo programskega časa med volilno kampanjo (26.4.2019 – 24.5.2019) za volitve poslank in poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo v nedeljo, 26. maja 2019. Za informativne oddaje velja v času volilne kampanje načelo prepovedi politične propagande. Radio Ptuj si bo v skladu z zakonodajo in svojo uredniško politiko v času volilne kampanje prizadeval enakopravno spremljati mnenja političnih strank, skupin in posameznikov, njihovih argumentov in njihove dejavnosti v volilni kampanji, kot to novinarjem narekuje novinarski etični kodeks. O obsegu in vsebini prispevkov odloča uredništvo samostojno.

Radio Ptuj bo med volilno kampanjo za volitve poslank in poslancev iz Slovenije v Evropski parlament vsem kandidatom in kandidatkam, političnim strankam oz. listam (v nadaljevanju: naročnikom) omogočil naročeno oz. plačljivo predstavitev v programu, in sicer v obliki zakupljene (naročene) oddaje ali oglasov. Vsi naročniki bodo obravnavani enakopravno.

Radio Ptuj bo med volilno kampanjo naročnikom omogočil, da zakupijo 5, 10 ali 15-minutne termine oz. oddaje, namenjene samopredstavitvi ali vodenemu pogovoru. Oddaje se posnamejo vnaprej.

Radio Ptuj ponuja tudi možnost objave predvolilnih oglasov, ki bodo objavljeni v terminih, tudi sicer namenjenih oglaševanju.

Zakup oz. datum naročene oddaje je potrebno rezervirati vsaj 3 dni pred objavo. Velja načelo, da Radio Ptuj potrdi zakup termina, če ga predhodno ni zakupil drug naročnik. Enako velja tudi za predvolilne oglase, naročiti jih je potrebno vsaj 3 dni pred objavo. Naročene oddaje in oglase bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja za čas volilne kampanje za evropske volitve 2019.

Za objavljanje komercialnih vsebin v okviru kampanje za volitve poslank in poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v obeh medijih zahtevamo plačilo po predračunu (pred prvo objavo), pri čemer vam priznamo na cene 5% avansni popust.

Naročene predvolilne oddaje in oglasi bodo jasno zvočno označeni, naveden bo naročnik oz. plačnik oddaje.

Med volilno kampanjo za program Radia Ptuj velja tudi, da novinarji in sodelavci radia, ki se bodo odločili za kandidaturo na volitvah, ne smejo voditi ali urejati oddaj in tudi ne pripravljati avtorskih prispevkov.

Ugovore zoper morebitne nepravilnosti pri izvajanju teh pravil sprejema odgovorni urednik Radia Ptuj, Domen Hren.

Pravila so objavljena na www.radio-ptuj.si

Cenik je objavljen na tej povezavi.

Kontaktni elektronski naslov Radia Ptuj v času volilne kampanje:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

odgovorni urednik:

Domen Hren

 

Ptuj, 10.4.2019

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300