V velikem finalu ALU kviza zmagala ekipa OŠ Cirkulane – Zavrč
Lokalne novice

Veliki zmagovalci ALU kviza so postali učenci OŠ Cirkulane-Zavrč, ki so si za nagrado prislužili boksarski trening z Dejanom Zavcem, ambasadorjem Talumove ugankarske dogodivščine. Ekipo so sestavljali Igor Pravdič, ki je odličen učenec in se zanima za področje strojništva, ter Lea Finžgar in Kaja Slapničar, ki se navdušujeta nad plesom in uživata v dobri družbi. Obe sta tudi dobri učenki. Učence je spremljala mentorica Ana Belšak, svetovalna delavka, ekonomistka, sociologinja in pedagoginja, ki si je izkušnje v preteklosti pridobivala tudi v gospodarstvu.

Namen projekta je bil pri mladih vzpodbujati kreativnost, inovativnost, iznajdljivost in drugačen način razmišljanja, preko izdanih knjig, pa so vzpodbujali tudi bralno kulturo. Prvi del projekta  je bil knjižen, v drugem delu pa smo mladim na zanimiv način – skozi pet polfinalnih ter finalni ALU kviz približali Talum ter aluminij – kovino prihodnosti. »V Talumu smo vedno veseli mlade energije, ki jo v naše delovno okolje prinašajo otroci in mladostniki,« poudarja predsednik uprave Taluma Marko Drobnič.

V sredinem finalu so se pomerile štiri ekipe iz OŠ Videm, OŠ Mladika, OŠ Cirkulane-Zavrč in OŠ Destrnik-Trnovska vas. Zmagali so torej devetošolci iz šole Cirkulane – Zavrč. Na finale ALU kviza so bili povabljeni vsi tekmovalci, ki so ob tej priložnosti prejeli knjigo o športu. Zmagovalci finalnega kviza pa so si prislužili še dodatno nagrado – individualni boksarski trening z Dejanom Zavcem, ambasadorjem Talumove ugankarske dogodivščine.

Na fotografiji: zmagovalna ekipa s predsednikom uprave Skupine Talum, Markom Drobničem.

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam