Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka tudi uradno odprta
Lokalne novice

Po večletnih prizadevanjih so včeraj popoldan tudi uradno svojemu namenu predali dolgo in težko pričakovano zgradbo Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka na Ptuju. Novi, svetli šolski prostori se razprostirajo na skoraj 2900 kvadratnih metrih površin, v njih pa se končno lahko izvaja vzgojno- izobraževalni proces otrok s posebnimi potrebami širšega ptujskega območja. Kar nekaj let je minilo, preden so se odgovorni zavedali, da so prostori nujno potrebni. Zadovoljstva včeraj niso skrivali tudi vsi tisti, ki so se osebno vključili in zavzeli za gradnjo šole. Veliko prizadevanj je vložila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki je povedala:


Za pridobitev primernih prostorov otrok s posebnimi potrebami si je veliko prizadeval tudi predsednik Borut Pahor, ki se včerajšnje prireditve zaradi zadržanosti ni mogel udeležiti, je pa njegove dobre želje prenesla Nataša Kovač, državna sekretarka iz njegovega kabineta. V imenu županov soustanoviteljic in pogodbenih občin, je zadovoljstvo izrazil ptujski župan Miran Senčar:


Iztok Žigon z Ministrstva za šolstvo pa je priznal:


Izvajalec del je bilo podjetje GP Projecting Ptuj, naložba je bila vredna 4,1 milijona evrov. Od tega je Ministrstvo za šolstvo prispevalo 2,2 milijona evrov, Mestna občina Ptuj 630.000 evrov, preostali znesek pa bodo pokrile druge občine Spodnjega Podravja. Otroci, zaposleni in starši pa so včeraj pripravili tudi kulturni program, ki so ga poimenovali Ko ptički najdejo gnezdo.

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300