Kdo bo gradil Termalno-medicinski center v Benediktu?
Lokalne novice

Mariborsko podjetje Beneco je od slabe banke kupilo zemljišče, na katerem želijo graditi Medicinsko-termalni center. Za delovanje kompleksa nameravajo izkoriščati geotermalno vrtino, ki je sicer v lasti občine. Na včerajšnji izredni seji je župan Milan Gumzar svetnikom predstavil pogodbo o sodelovanju:


Svetniki so namene investitorja pozdravili, nekaj predlogov so dali za izboljšanje pogodbe. Svetnik Igor Barton:


Župan Milan Gumzar je tehtne predloge tudi upošteval. Projekt je sicer prisotnim predstavil Dejan Turk, direktor podjetja Beneco:


Svetnike pa je zanimalo tudi, kašne dejavnosti se bodo izvajale v Medicinsko-termalnem centru. Dejan Turk, direktor podjetja Beneco:


Na seji je bil včeraj prisoten tudi prokurist Željko Vidovič, ki je o načrtih podjetja Beneco povedal:


Svetniki so soglasno potrdili, da lahko podjetje Beneco koristi geotermalno vrtino. V prihodnjih dneh bo tako župan Gumzar s podjetjem podpisal pogodbo o sodelovanju. Podjetje bo sicer moralo naprej pridobiti gradbeno dovoljenje in nato zagotoviti še več milijonska sredstva za gradnjo objektov. Po besedah Turka imajo namen investirati še v dve novi vrtini. Ob tem spomnimo, da po prvotnem načrtu projekt obsega gradnjo hotela s 120 sobami in 1500 kvadratnimi metri plavalnih površin.

Foto: Estera Korošec

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300