Ali je občina Sveta Trojica v prvih dveh letih mandata dovolj uspešna?
Lokalne novice

Župan Darko Fras je na včerajšnji seji svetnike seznanil o projektih, ki so v pripravi. Občina je s strani Direkcije za infrastrukturo že prejela osnutek sofinancerskega sporazuma za ureditev državne ceste skozi naselje Gočova. Vrednost celotne investicije je okoli 740.000, od tega bo okoli 300.000 evrov strošek občine. Tudi za modernizacijo ceste v Spodnji Senarski je dokumentacija že pripravljena, začetek del za obe cesti je planiran prihodnje leto. Pravkar pa potekajo tudi usklajevanja, na kakšen način bi uredili nevarno križišče na griču. Župan Darko Fras:


Ker gre za državno cesto, bo večji del investicije financirala Direkcija za infrastrukturo, ki je bolj naklonjena izgradnji krožišča, občina pa je predlagala še eno varianto - štirikrako križišče. Svetniki in svetnice so bili z napovedanimi investicijami zadovoljni, le Smiljan Fekonja je izpostavil:


Župan Darko Fras je bil nad navedbami nekoliko presenečen. Ob tem je dodal:


Ob tem je svetnik Fekonja predlagal še, da bi lahko kaj sredstev prihranili na račun zmanjšanja števila zaposlenih, vendar mu je župan odgovoril, da to ni tako enostavno, navsezadnje bi posledično nekdo ostal brez dela.

Foto: Estera Korošec

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300