Te domače viže so in bodo tudi naprej odmevale po starem Ptuju

Te domače viže so in bodo tudi naprej odmevale po starem Ptuju
Intervju
Tipografija

 

Festival narodno- zabavne glasbe na Ptuju je od začetka bil praznik te glasbe in priložnost za druženje ansamblov iz vse Slovenije in zamejstva. Ansambli so v priprave na nastop pred komisijo vložili veliko energije , da bi se komisiji in občinstvu predstavili s pravo skladbo. Mnoge viže so za vedno osvojile srca poslušalcev.

 

Med najbolj priljubljenimi je tudi ansambel Fantje z vseh vetrov, ki je nastopil že na prvem festivalu. Franc Kramer- Frenk, vodja ansambla, je za današnjo oddajo Podravje osebno obujal spomine o dogajanju na najprestižnejšem ptujskem festivalu narodno- zabavne glasbe. Navdušen je bil, da je vse dneve na mestnem trgu srečeval toliko muzikantov in čudovito občinstvo. Njihova skladba Te domače viže je bila razglašena kot naj viža 50-ih let.


 Ansambel Fantje vseh vetrov praznuje 40. obletnico delovanja in ustvarjanja.  Ob številnih čestitkah so fantje obljubili, da bodo igrali še naprej. V današnji oddaji Podravje osebno bomo slišali tudi avtorja besedila Naj viže ptujskega festivala Francija Pupisa.Oddajo danes ob 18.30 pripravlja Marija Slodnjak.

 Fotografija: Fantje z vseh vetrov se veselijo zmage. (Črtomir Goznik)

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300