Prvi na vasi, zadnji v mestu

Prvi na vasi, zadnji v mestu
Kmetijska oddaja
Tipografija

Mladi kmetovalec Dominik Lenart s svojo družino kmetuje na obrobju mestne občine Ptuj. Sam rad poudari, da je prvi na vasi in zadnji v mestu. Toda s tem nima težav.

Pravi, da se kmet v teh časih mora prilagajati okolici in poiskati kompromise pri kmetovanju. Tega se še posebej zaveda ob razvozu gnojnice. To želi opraviti s čim manj stranskimi učinki za okolico. Pred časom je zgradil nove hleve za govedo, ki je glavna panoga na njihovi kmetiji. Pri tem pa opozarja, kako zelo je pomembno, da si mladi prevzemniki poiščejo tudi partnerko. Če na kmetiji ni ženske roke, se to pozna na vseh področjih. Prav tako se mu zdi zelo pomembno, da kmetje omogočijo obiskovalcem videti in potek pridelave hrane. Zato je ob svoji kmetiji v Mestnem Vrhu postavil tudi mlekomat. Glede na to, da Ptujčani pred leti niso bili najbolj zainteresirani za mleko iz mlekomata pravi, da bodo potrošniki morali razmisliti, kaj jedo.


V nedeljski kmetijski oddaji pa bomo govorili tudi o pogojih za kmetovanje v Halozah, o čemer je med drugim tekla beseda ob nedavnem obisku kmetijske ministrice Aleksandre Pivec.

Na fotografiji: Zakonca Lenart

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrlec

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE
radioptuj300

Sledite nam