Štajerska ima odlično hrano, vina in izjemen turistično-gastronomski potencial

Štajerska ima odlično hrano, vina in izjemen turistično-gastronomski potencial
Kmetijska oddaja
Tipografija

Slovenci še vedno premalo izkoriščamo naš izjemen turistični potencial, ki temelji na odlični kulinariki, vinih in turističnih kmetijah.

Delovna skupina, ki pri kmetijskem ministrstvu pripravlja projekt Slovenija - Evropska regija gastronomije 2021, je pred časom na mariborski Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Pivoli pripravila prvo regijsko konferenco na temo slovenskega kmetijstva in gastronomije. Osrednji namen srečanja je bil predvsem spoznavanje in povezovanje kmetov, živilskih podjetij in zadrug s ponudniki prehrane znotraj sistema Horeca hotelov, restavracij in izvajalcev cateringa. Vodja delovne skupine Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021 Marjan Cukrov:


Ob tem je potrebno slovensko gastronomsko ponudbo tesno povezati s slovenskimi kmetijskimi pridelki, pripravo hrane in pijače domačih pridelovalcev in to prodati kot slovensko zgodbo. Več v nedeljski kmetijski oddaji po 11. uri. 

Z VAMI V ŽIVO

Tone Topolovec

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE
radioptuj300

Sledite nam

Z glasbo do srca