Dan slovenske hrane je znova priložnost, da podpremo slovenske pridelovalce in predelovalce hrane, da posežemo po lokalno pridelani hrani, podpremo prizadevanja za ohranjanje čistega, zdravega okolja in podeželja ter za ter seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane.
Ali na prodajnih mestih izberemo hrano in produkte iz lokalnega okolja ali domačega proizvajalca? Se zavedamo, da s takim izborom podpiramo slovenskega kmeta, živilsko predelovalno industrijo in prispevamo k družbeni blaginji? V času koronakrize, ko tudi slovenski pridelovalci hrane in kmetije doživljajo mnoge izgube zaradi zaprtja države, je to še posebej pomembno.
V današnji oddaji boste lahko slišali, kako sta ob tem dnevu razmišljala minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek in vodja oddelka za kmetijsko svetovanje pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Ptuj, Peter Pribožič.
V tokratni oddaji pa bomo predstavili še, kako bo država ublažila krizo v prašičereji.