Domači slovenski krompir je kakovosten, predvsem pa hitro dostavljen trgovcem in zato povsem svež. Pridelovalci pa imajo velike težave pri prodaji.
Slovenski pridelovalci krompirja se pred novo sezono srečujejo z velikimi zalogami lanskega krompirja, ki ga kljub izredno nizki ceni ne morejo prodati, da bi pokrili stroške. Domači slovenski krompir je kakovosten, predvsem pa hitro dostavljen trgovcem in zato povsem svež. Pridelovalci imajo velike težave pri prodaji. Med vzroki je tudi dolgotrajno zaprtje šol, še vedno miruje ves turizem in tudi trgovine naj bi prodale manj. V tem času pa je na slovenskem trgu spet veliko francoskega in egiptovskega krompirja. Pri pridelavi in skladiščenju kmetovalci potrebujejo sodobne stroje, možnost namakanja in hladilnice. Slovenski pridelovalci krompirja morajo svoj pridelek prodati pod ceno, ker je veliko uvoženega krompirja, zato naši kmetje opuščajo pridelavo.
V kmetijski oddaji boste svoje izkušnje podala dolgoletna pridelovalca krompirja Janez Majcen iz Trgovišča pri Veliki Nedelji in Radko Firbas iz Moškanjcev.