Lokalna hrana daje praznikom še večji čar in simboliko

Lokalna hrana daje praznikom še večji čar in simboliko
Kmetijska oddaja

Ob praznovanju Velike noči se po tradiciji družina zbere ob bogato obloženi mizi in uživa ob domači hrani.

 

 

Če bi velikonočni zajtrk začeli drugače kot s potico, šunko, pirhi in hrenom, bi bilo nekaj zelo narobe. Seveda se ni treba tako zelo strogo držati tradicije in lahko kakšno jed tudi dodamo.

Že drugo leto zapored velikonočne praznike zaradi epidemije praznujemo v ožji družini, to pa še ne pomeni, da ne bi ohranjali tradicije. Veliko dobrot, ki so del velikonočnih jedi, pridelajo na naših kmetijah. V današnji oddaji vam predstavljamo družinsko podjetje, Mesarijo Kokol iz Dolan, kjer že 25 let odkupujejo živino od znanih rejcev v naši okolici in kmetijo Blaža Erhatiča, ki se ukvarja s ekološko pridelavo jajc.



ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Kmetje nemočno opazovali, kako jim je na...
Sobota, 10 April 2021 15:24
Slovenski sadjarji in vinogradniki se soočajo z ve...

Preberite več...

Lokalna hrana daje praznikom še večji ča...
Nedelja, 04 April 2021 10:00
Ob praznovanju Velike noči se po tradiciji družina...

Preberite več...

Imeti moraš krompir, da prodaš doma prid...
Sobota, 27 Marec 2021 15:53
Domači slovenski krompir je kakovosten, predvsem p...

Preberite več...

Kaj kmetje pridobijo s sodelovanjem s Km...
Sobota, 20 Marec 2021 14:51
Domači proizvajalci potrebujejo redno promocijo in...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam