Člani Perutninarske zadruge Ptuj: „ Povezani smo močnejši!“

Člani Perutninarske zadruge Ptuj: „ Povezani smo močnejši!“
Kmetijska oddaja

 Perutninarstvo ima v severovzhodnem delu Slovenije že skoraj 60-letno tradicijo. Pred 30-leti so se rejci perutnine povezali v Perutninarsko zadrugo, saj so ugotovili, da povezani lažje uresničujejo svoje zahteve.

Že od začetka delovanje te specializirane zadruge rejci redijo piščance za Perutnino Ptuj.V današnji Kmetijski oddaji bomo govorili o pomenu zadruge in te kmetijske panoge. Oddaja je nastala ob praznovanju njihove obletnice v Kidričevem. Na slovesnosti so ustanovnim članom zadruge podelili jubilejne plakete. Prejeli so jih prvi predsednik Simon Toplak, Peter Šegula, Albin Druzovič, Jože Peršuh, Friderik Horvat, Jože Hedl, Janez Fatur, Milan Brodnjak, Marjan Heler in Alojz Prelog. Simon Toplak je bil imenovan za častnega člana zadruge, ptujskemu športniku Kristjanu Čehu pa so podelili častno članstvo, saj je večkrat izrazil željo, da se bo po končani športni karieri ukvarjal s kmetijstvom. Direktorica Perutninarske zadruge Ptuj Liljana Štalcer Zupanič in predsednica Danijela Težak sta posebno zahvalo v znak dobrega sodelovanja izročili Perutnini Ptuj. Sprejel jo je generalni direktor Enver Šišić, ki je ob tej priložnosti poudaril, da skupaj gradijo boljšo prihodnost. Zahvalo za dolgoletno uspešno delo z rejci perutnine je prejel tudi Mirko Kekec, vodja proizvodnje na Perutninarski zadrugi Ptuj.

Poleg številnih članov zadruge so se prireditve udeležili tudi predsednik Zadružne zveze Slovenije Borut Florjančič in direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Janez Pirc, ki sta izrekla čestitke ob jubileju. To pa je bil tudi dan za praznovanje; za glasbeni program so poskrbeli tamburaši iz Gorišnice, za veliko smeha in dobre volje pa Vlado Novak v svoji prepoznavni vlogi Gajaša. O pomenu perutninarstva in zadružništva pa več v današnji oddaji:Več o dogajanju pa v spodnji galeriji fotografij.

 

 

 Na fotografiji: Ustanovni člani Perutninarske zadruge Ptuj skupaj z Liljano Štalcer Zupanič, generalnega direktorja Perutnine Ptuj Enver Šičić, aktualne predsednice Danijele Težak in vodja proizvodnje zadruge Mirka Kekca. (foto: MS)

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Koruzno zrnje spravljajo v kašče
Petek, 23 September 2022 13:32
Kmetje v teh dneh hitijo s spravilom koruze za zrn...

Preberite več...

Vinogradniki hitijo s trgatvijo
Nedelja, 18 September 2022 10:50
Letos bo grozdja na Štajerskem premalo.  

Preberite več...

Člani Perutninarske zadruge Ptuj: „ Pove...
Petek, 09 September 2022 15:40
 Perutninarstvo ima v severovzhodnem delu Slovenij...

Preberite več...

Tudi vinogradniki na našem območju so le...
Petek, 02 September 2022 14:48
V tokratni Kmetijski oddaji bomo govorili o trgatv...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300