Nocoj v Stari steklarski krstna uprizoritev igre Mravlje so še na zvezdah

Nocoj v Stari steklarski krstna uprizoritev igre Mravlje so še na zvezdah
Kulturni kažipot
Tipografija

Danes bo v Stari steklarski delavnici na Ptuju premiera in krstna uprizoritev igre Petra Božiča Mravlje so še na zvezdah. Teater III Delavsko prosvetnega društva Svoboda Ptuj bo predstavo uprizoril pod režijskim vodstvom Branke Bezeljak. Na ogled bo tudi razstava o 20 letnem delovanju Stare steklarske delavnice ter o uprizarjanju Božičevih dram na Ptuju. Premiera bo ob 20. uri.

 

Stara steklarska je bila sicer že davno nekoč znana tistim, ki so potrebovali steklarske storitve, pa je potem kot delavnica utonila v pozabo, dokler je ni odkrila Branka Bezeljak in v njej pričela enako krhko dejavnost, ki pa je vendar ostala trajna – gledališko umetnost. Vse se je začelo, se razvijalo in se še zmeraj dogaja z Branko.

Ob 20. obletnici prve premiere v Stari steklarski delavnici in na dan obletnice smrti dramatika Petra Božiča (30. 12. 1932, Bled – 10. 7. 2009, Ljubljana) bodo v Stari steklarski krstno uprizorili njegovo igro Mravlje so še na zvezdah. »Besedilo je bilo v literarni in gledališki zgodovini spregledano; danes pa lahko odkrivamo njegovo pomembno umetniško vrednost in aktualnost, čeprav je nastalo 1975. leta,« pravi Branka Bezeljak.

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300

Prireditvenik