Nove pridobitve Doma upokojencev na Ptuju

Nove pridobitve Doma upokojencev na Ptuju
Lokalne novice

Pri ptujski enoti Doma upokojencev Ptuj na Volkmerjevi cesti so že dolgo načrtovali novo kavarno, konec junija letos pa so se gradbena dela tudi začela.

Direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički je razložila, kaj vse bodo pridobili z novo investicijo:


Na novo bodo uredili tudi parkovno površino ptujskega doma upokojencev. Dostopno rampo oziroma klančino bodo spremenili tako, da bo imela bistveno lažji naklon. S tem bodo vstop v park olajšali osebam na invalidskem vozičku. V parku bosta ostala obstoječa ribnik in kegljišče, dodane pa bodo klopi in otroška igrala.

Izvajalca, podjetje Lesnina MG oprema, so izbrali na javnem razpisu, na katerega se je prijavilo šest ponudnikov. Pridobitev bo služila tudi kot prireditveni prostor, ki ga dom nujno potrebuje.

 

Kdaj se bo pričela gradnja v Žabjaku

 

Tudi na Ptujskem je še vedno več potreb po nastanitvi v domove za starejše, kot je kapacitet. Ptujski dom namerava graditi nov dom v Žabjaku. Kako daleč so z uresničitvijo načrta:


kot pojasnjuje direktorica doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički, zdaj zaključujejo z urejanjem dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki ga pričakujejo še letos, potem bi oddali javno naročilo. Še zadnji pogoj, da se začne gradnja, je zaključek finančne konstrukcije. Če bodo prejeli obljubljena evropska sredstva od države, ki so namenjena za gradnjo domov ali pa soglasje s strani ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za odobritev kredita, bi z gradnjo lahko pričeli spomladi prihodnjega leta.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Z VAMI V ŽIVO

Budilka

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam