Kako lahko preprečimo izgubo svojih zob?

 Kako lahko preprečimo izgubo svojih zob?
Lokalne novice
Tipografija

Prav gotovo si, ne glede na starost, vsi želimo bleščeč nasmeh in zdrave zobe. Da to ohranimo, moramo veliko narediti sami, skozi vse življenje.

Pomen ustne higiene je znan že zelo dolgo. Vzrok verjetno leži v dejstvu, da je zobna bolečina na lestvici bolečin uvrščena med najhujše, kar jih lahko izkusimo.

Že 5000 let stara indijska tradicionalna medicina ajurveda daje zelo velik poudarek ustni higieni in zdravju, saj naj bi stanje v ustih vplivalo na celoten organizem.

Dokazano je, da tudi vnetna parodontalna bolezen lahko vpliva na sistemsko zdravje na več načinov. Kaj je vzrok za začetek kroničnega vnetja obzobnih tkiv ali parodontalne bolezni pojasni Nataša Koltak Ferčič, magistra farmacije iz ptujskih Lekarn:


 Prav gotovo se splača skrbeti za zdravje zob, saj se vsi zavedamo, kaj pomenita bleščeč nasmeh in dober ugriz. Izguba svojih zob pa nas lahko tudi krepko udari po žepu. Kako skrbeti za dobro ustno higieno, izveste v današnji oddaji Zdravnik svetuje ob 13.40 na radiu Ptuj, ko bosta z vami Marija Slodnjak in Nataša Koltak Ferčič, magistra farmacije.

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300

Prireditvenik