V požaru umrl 80-letni moški

V požaru umrl 80-letni moški
Lokalne novice
Tipografija

Zgodilo se sinoči v Vinskem Vrhu.

V Vinskem Vrhu je včeraj pozno popoldne zagorela stanovanjska hiša, v kateri je bil  starejši moški. Na kraj dogodka so bili poslani gasilci, ki so požar v sobi stanovanjske hiše omejili, da se ni razširil še drugam, v sobi pa so našli in iz nje odnesli neodzivnega 80-letnega moškega. Na kraju požara so ga reševalci oživljali, vendar pri tem niso bili uspešni, saj je moški zaradi zadušitve z dimom umrl. Mrtvoglednica na truplu sicer ni našla znakov nasilja, zaradi ugotovitve točnega vzroka smrti pa je odredila sanitarno obdukcijo.

Pokojnega je iz goreče sobe še pred prihodom gasilcev skušal rešiti njegov 55-letni sin, vendar mu to zaradi pregostega in premočnega dima ni uspelo. Zaradi vdihovanja dima je bil sin z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Ormož, od tam pa v SB Ptuj, od koder pa je bil po nudenju zdravniške pomoči odpuščen v domačo oskrbo.

Policisti in kriminalisti so že opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je bil pokojni strastni kadilec. Zaradi slabšega zdravstvenega stanja in omejene gibalnosti je večkrat kadil tudi v postelji. Zato kriminalisti domnevajo, da je pokojni v postelji zaspal s prižgano cigareto, posledično pa je prišlo do tlenja in vžiga posteljnine in vzmetnice, na kateri je pokojni spal. V požaru je nastalo za okoli 3.000 evrov materialne škode.

 Na podlagi ugotovitev kriminalisti tujo krivdo za požar in smrt izključujejo. Po opravljeni sanitarni obdukciji bodo s poročilom seznanili pristojno državno tožilstvo.

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300