Huda ura v Spodnjem Podravju pustila za seboj grozljive posledice

Huda ura v Spodnjem Podravju  pustila za seboj grozljive posledice
Lokalne novice
Tipografija

Včeraj okoli 15. ure se je v Spodnjem Podravju razbesnelo neurje z orkanskim vetrom, močnimi nalivi in točo. Meteorna voda je zalivala ceste, ulice in trge. Na Ptuju je bil pod vodo Minoritski trg, zalivalo je tudi druge ulice. Na Rimski ploščadi je z bloka odneslo streho. O škodi poročajo iz vseh krajev Spodnjega Podravja: Ptujskega in Dravskega polja, Haloz, Slovenskih goric. Narava se je povsod razbesnela.

Škodo so povzročali veter, nalivi in toča. Največ dela so tudi tokrat imeli gasilci, ki so že včeraj veliko naredili. Na Ptuju so gasilcem pomagale ekipe javnih služb, ki so odstranjevali padla drevesa, smetnjake, popravljajo drogove javne razsvetljave, Poveljnik civilne zaščite za Spodnje Podravje Dragomir Murko:


 Včerajšnje močne nevihte, močnejši sunki vetra in udari strel so povzročili številne prekinitve oskrbe z električno energijo, po podatkih Elektra Maribor je bilo ob 15.25 brez napajanja kar 12.000 uporabnikov. Posebej hudo pa je bilo neurje na Ptuju.

Po podatkih družbe Elektro Maribor je najbolj prizadeto območje, ki ga oskrbuje razdelilna transformacijska postaja Ptuj, in sicer na srednjenapetostnih izvodih Zavrč in Dornava. Gasilci so že včeraj pokrili veliko hiš in odstranjevali posledice neurja. Huda ura na Ptuju in okolice že kaže grozljivo sliko posledic, je dejala danes Nuška Gajšek :


Komisije se bodo danes odpravile na teren, ki bodo ocenile škodo na komunalni infrastrukturi, stavbah in kmetijstvu.

 

Na posnetkih: Ptuj in okolica po včerajšnjih neurjih

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300