Dobili dva defibrilatorja

Dobili dva defibrilatorja
Lokalne novice
Tipografija

Namestili so ju v Podvincih in na Rogoznici. 

Prvega so uporabi predali v sredo pri gasilskem domu v Podvincih. Denar za nakup so prispevali podjetnika Fredi Kmetec in Milan Kristovič ter gasilci iz Podvincev. Glavnino Fredi Kmetec in to zato


Enega so namestili na Zavodu za šport, drugega v Knjižnici Ivana Potrča. V Mestni občini Ptuj vsako tako pridobitev zelo cenijo in spoštujejo in verjamejo, da je res potrebna, čeprav si želijo, da nikoli ne bo v uporabi, saj ima predznak nesreče:

 

Pove županja Nuška Gajšek.

Defibrilator za oživljanje imajo tudi na Rogoznici. Uporabi so ga v prisotnosti županje Mestne občine Ptuj Nuške Gajšek in ob prikazu delovanja, za kar je poskrbela Rozika Ojstršek, predali v četrtek. Sredstva za nakup so v tej ptujski četrtni skupnosti zbirali na pobudo Kulturnega društva, ki ga vodi Nino Galun:

 

Krajani so za nakup prispevali 1300 evrov, ostalo je primaknilo kulturno društvo, ki letos praznuje 60-letnico delovanja, pove Nino Galun. Gre za pomembne pridobitve pove direktorica Zdravstvenega doma Ptuj, Metka Petek Uhan.


Če so tisti, ki oživljanje potrebujejo,  oskrbovani v prvih sedmih minutah, nimajo posledic in nato kvalitetno živijo še naprej, pove Petek Uhanova.

Na fotografiji predaja defibrilatorja v Podvincih. Ptujska županja Nuška Gajšek in Fredi Kmetec. V ozadju (z leve): podžupan MO Ptuj, Marjan Kolarič in mag. Janez Merc iz MO Ptuj.

Na fotografiji (spodaj) predsednik KD Rogoznica, Nino Galun z novo pridobitvijo pri Domu krajanov.

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrlec

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE
radioptuj300

Sledite nam