Pester začetek leta za ptujske policiste

Pester začetek leta za ptujske policiste
Lokalne novice
Tipografija

Oba storilca so prijeli.

Že prvi dan novega leta ob 5. uri, so policisti PP Ptuj v Remčevi ulici na Ptuju obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine oz. vlom v stanovanjsko hišo. Osumljenec, star 32 let, ki ne stanuje na območju Ptuja, je s silo telesa razbil steklo vhodnih vrat hiše, pri tem pa ga je zalotila stanovalka, zato je s kraja zbežal. Policisti so osumljenca, na podlagi opisa, ugotovitev ob ogledu kraja kaznivega dejanja in glede na način storjenega dejanja, kmalu prijeli in pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

V soboto, 4. januarja ob 16.20, pa so ptujski policisti na Ormoški cesti na Ptuju obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine oziroma drzno tatvino na škodo tamkajšnje družbe. Malo pred tem je 22-letni osumljenec v tamkajšnji trgovini, na posebno predrzen način, ukradel večjo količino parfumov, v vrednosti skoraj 3.000 evrov. Parfume je skril v lastno nakupovalno torbo s kolesci in takoj za tem, v prisotnosti zaposlenih, stekel iz trgovine.

Dejanje osumljenega povratnika je v trgovini opazovala občanka, ki je o poteku dogajanja obvestila policiste, ti pa so se na njen klic takoj odzvali. Takoj po prihodu na kraj dejanja, sta policista opazila osumljenca, ki je tekel iz trgovine, ga dohitela in ga ob uporabi fizične sile prijela ter mu odvzela prostost. Odredila sta mu pridržanje, kasneje pa so ga privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju, ki je zanj odredil pripor.

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE
radioptuj300

Sledite nam