Pester začetek leta za ptujske policiste

Pester začetek leta za ptujske policiste
Lokalne novice

Oba storilca so prijeli.

Že prvi dan novega leta ob 5. uri, so policisti PP Ptuj v Remčevi ulici na Ptuju obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine oz. vlom v stanovanjsko hišo. Osumljenec, star 32 let, ki ne stanuje na območju Ptuja, je s silo telesa razbil steklo vhodnih vrat hiše, pri tem pa ga je zalotila stanovalka, zato je s kraja zbežal. Policisti so osumljenca, na podlagi opisa, ugotovitev ob ogledu kraja kaznivega dejanja in glede na način storjenega dejanja, kmalu prijeli in pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

V soboto, 4. januarja ob 16.20, pa so ptujski policisti na Ormoški cesti na Ptuju obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine oziroma drzno tatvino na škodo tamkajšnje družbe. Malo pred tem je 22-letni osumljenec v tamkajšnji trgovini, na posebno predrzen način, ukradel večjo količino parfumov, v vrednosti skoraj 3.000 evrov. Parfume je skril v lastno nakupovalno torbo s kolesci in takoj za tem, v prisotnosti zaposlenih, stekel iz trgovine.

Dejanje osumljenega povratnika je v trgovini opazovala občanka, ki je o poteku dogajanja obvestila policiste, ti pa so se na njen klic takoj odzvali. Takoj po prihodu na kraj dejanja, sta policista opazila osumljenca, ki je tekel iz trgovine, ga dohitela in ga ob uporabi fizične sile prijela ter mu odvzela prostost. Odredila sta mu pridržanje, kasneje pa so ga privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju, ki je zanj odredil pripor.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Življenje izgubil pod kolesi traktorja
Petek, 29 Maj 2020 07:10
Včeraj v Štatenbergu.

Preberite več...

Erosi sanjajo o izgubljeni ljubezni
Četrtek, 28 Maj 2020 21:04
To pomlad bodo publiko razvajali z nežno skladbo S...

Preberite več...

Maske niso več obvezne
Četrtek, 28 Maj 2020 17:17
Uporaba je priporočena. 

Preberite več...

V šole prihodnji teden tudi ostali šolar...
Četrtek, 28 Maj 2020 15:04
V ponedeljek se v šolske klopi najprej vračajo uče...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Budilka

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam