Veter odkril ptujsko bolnišnico- bolniki so na varnem.

Veter odkril ptujsko bolnišnico- bolniki so na varnem.
Lokalne novice

Zaradi silovitega vetra še vedno izdano oranžno opozoril. Ne zadržujte se na prostem!

V današnjem ponedeljkovem jutru imajo največ dela gasilci.

Močan veter je sinoči pa tudi danes, predvsem na vzhodu države podiral drevesa, ponekod je motena je oskrba z elektriko. Na cesti Dravograd-Maribor pa je pri Podvelki drevo padlo na vozilo, ki je na kraju nesreče umrl.

-

Ognjeni zublji so sinoči uničili ostrešje vile v Trubarjevi ulici na Ptuju. Nekaj pred 21. uro je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Trubarjevi ulici 2. V vetrovnem vremenu se je z ognjenimi zublji borilo 40 gasilcev iz Ptuja, Podvincev in Grajene. Požar jim je uspelo pogasiti v slabih dveh urah. Vodja intervencije, poveljnik ptujskih gasilcev, Primož Korošak:


Gasilci so na pogorišču ostali tudi  ponoči, prizadeti družini pa so  streho nad glavo ponudili sosedje.

 

Sinoči nekaj po 20. uri poročajo tudi o požaru v Spodnji Koreni občina Duplek. Zagorelo je ostrešje stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci iz GB Maribor ter PGD Korena, Dvorjane, Dogoše in Selce. Zgorelo je celotno ostrešje.

-

Tudi na našem območju velja rdeče  opozorilo zaradi močnega vetra. Kako je bilo čez noč, Dragomir Murko vodja izpostave civilne zaščite Spodnje Podravje:


Predvsem bodite pozorni na odpadlo kritino in druge predmete opozarja Murko ter dodaja, da so imeli gasilci danes veliko dela že od ranega jutra:


Kakšne so posledice vetra na Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj je pojasnila direktorica Anica Užmah:


V primeru močnejšega dežja bodo morali 19 bolnikov premestiti v druge prostore.

Ne zadržujete se na prostem!

Predvsem bodite pozorni na odpadlo kritino, veje in druge predmete, ki padajo naokoli opozarja Murko. Močni sunki vetra so napovedani še zlasti v višjih predelih v Halozah in v Slovenskih goricah, kjer so možni močnejši vetrolomi. Kot poročajo se je v Spuhlji porušil zid gospodarskega poslopja. O težavah zaradi vetra poročajo tudi na širšem območju Slovenske Bistrice, pri Sv. Andražu v Slovenskih Goricah in na ormoškem koncu. V času močnega vetra je tudi več možnosti za požare, še zlasti tam kjer kurijo na drva.

 

Močan veter je odkrival strehe tudi na območju Haloz. V občini Videm je odkril strehi na stanovanjskih hišah v Šturmovcih in v Lancovi vasi. Hudo je bilo v občini Podlehnik, kjer so gasilci še vedno na delu pove poveljnik Stojan Kojc:

 

 

 

Ko se bo veter polegel pa čaka gasilce iz Podlehnika še veliko dela, saj je veter pometal na tla opečno kritino na mnogih hišah, med drugim tudi na občinski stavbi. Ob tem pa je polomil tudi šipe na stanovanjskih hišah.

 

Ob močnem vetru poskrbite za varno vožnjo

 

Ob močnem vetru, ki te dni po državi povzroča težave, morajo za varnost poskrbeti tudi vozniki. Na AMZS opozarjajo, da ima vožnja v vetrovnih razmerah veliko pasti, zato jo morajo vozniki prilagoditi voznim pogojem. Svetujejo zmanjšanje hitrosti in povečanje varnostne razdalje, vozniki pa naj volan trdno držijo z obema rokama.

Med vožnjo so zlasti nevarni nenadni močni sunki vetra iz različnih smeri, ki lahko presenetijo voznika. Zato je pomembno, da se vozniki na vožnjo pripravijo, spremljajo prometna obvestila in vremensko napoved ter da so med vožnjo zbrani ter pozorni na dogajanje okoli sebe.

Vozniki naj se prav tako izogibajo prehitevanju ter povečajo varnostno razdaljo, saj si bodo s tem zagotovili večji manevrski prostor za reševanje kritičnih situacij. S tem se tudi lažje izognejo morebitnim predmetom, ki jih lahko močan veter prinese na cestišče.

 

 

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Ptuj še naprej za EPK 2025
Torek, 26 Maj 2020 16:35
Tako so sklenili mestni svetniki in mestne svetnic...

Preberite več...

Opravljal teoretični del izpita namesto ...
Torek, 26 Maj 2020 12:55
Izpit je uspešno opravil

Preberite več...

Zagorelo na farmi v Spuhlji
Ponedeljek, 25 Maj 2020 06:28
Zadušilo se je 15.000 malih piščancev  

Preberite več...

Sredi junija morda dovoljeno združevanje...
Petek, 22 Maj 2020 17:02
Je povedala vodja strokovne skupine za covid-19 Bo...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam