Podpora študentom in študentkam Univerze v Mariboru pri razvoju karierne poti

Podpora študentom in študentkam Univerze v Mariboru pri razvoju karierne poti
Lokalne novice

Karierni center ponuja celostno podporo pri razvoju kariere.

Na Univerzi v Mariboru študente spodbujajo, da že v času študija aktivno razmišljajo in naredijo tudi že prve korake k iskanju zaposlitve in razvoju kompetenc, ki bodo pripomogle k uspešnemu prehodu na trg dela.

Karierni center Univerze v Mariboru ponuja celostno podporo pri razvoju kariere. Učinkovit razvoj kariere je vseživljenjski proces, ki od posameznika zahteva motivacijo, usmerjenost, pridobivanje različnih spretnosti, izkušenj in znanj. V Kariernem centru UM zato študentom in diplomantom nudijo brezplačna individualna in skupinska karierna svetovanja, možnost udeležbe na raznovrstnih dogodkih (priprava življenjepisa, ponudbe/prijave za delo, načini iskanja zaposlitve, priprava na zaposlitveni razgovor …) in še vrsto drugih aktivnosti, namenjenih pridobivanju znanja in krepitvi posameznih veščin. Karierni svetovalci za študente skrbijo skozi celo študijsko leto.

V Kariernem centru UM organizirajo tudi številne dogodke (delavnice, predavanja, okrogle mize, obiske delovnih okolij …), s katerimi neposredno povezujejo delodajalce in študente. S tem lahko udeleženci pridobijo nova znanja in okrepijo posamezne veščine ter spoznavajo potencialne delodajalce. Razvili so tudi spletno aplikacijo e-Karierna tržnica, ki preko objavljenih osebnih predstavitev študentov ter oglasov delodajalcev omogoča še dodatno povezovanje študentov in delodajalcev.

Največji letni dogodek Kariernega centa je Karierna tržnica v živo. Dogodek je namenjen predvsem študentom, diplomantom ter mladim iskalcem zaposlitve. Udeleženci dogodka imajo priložnost vzpostaviti stik s potencialnimi delodajalci, spoznati njihovo organizacijo, hkrati pa imajo priložnost, da se jim predstavijo ter povprašajo po njihovih pričakovanjih in možnostih sodelovanja ali zaposlitve. V sklopu dogodka poteka tudi CV-klinika, kjer udeleženci dobijo povratne informacije o življenjepisu in spremnem pismu, prav tako pa lahko izkoristijo tudi priložnost za brezplačno profesionalno fotografiranje za življenjepis.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Na Ptuju imajo zlato maturantko, v Ormož...
Ponedeljek, 13 Julij 2020 15:40
Splošno maturo je uspešno opravilo 93,92 odstotk...

Preberite več...

V nedeljo osem novih okužb s koronavirus...
Ponedeljek, 13 Julij 2020 14:12
Dve novi tudi v Murski Soboti.

Preberite več...

V Sloveniji danes več okuženih
Petek, 10 Julij 2020 15:12
Včeraj so v Sloveniji potrdili 17 okužb z novim ko...

Preberite več...

V sredo v Podravju potrjena ena okužba s...
Četrtek, 09 Julij 2020 13:12
Okužbo potrdili v Mariboru.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam