V Ptuju zapirajo gostinske lokale in neživilske trgovine

V Ptuju zapirajo gostinske lokale in neživilske trgovine
Lokalne novice

Prepovedano tudi zbiranje in druženje na javnih mestih, zlasti igriščih in na igralih.

V Mestni občini Ptuj so izdali odredbo o prepovedi obratovanja vseh lokalov in neživilskih trgovin. Veljala bo od danes, nedelje, od 13. ure, do preklica. Zaprli bodo tudi javna wc-ja ter prepovedali zadrževanje in druženje na javnih površinah.

Štab Civilne zaščite Mestne občine Ptuj je do preklica odredil zaprtje vseh lokalov in obratov v občini, razen trgovin z živili, katerih storitve niso nujne za preživetje in kjer prihaja do večje koncentracije zbiranja in druženja ljudi. Gre za cvetličarne, kozmetične in frizerske saloni,  gostinske lokale in restavracije. Dovoljena je le dostava hrane ter prodaja in prevzem hrane na brezstični način, ob upoštevanju priporočil za samozaščito. Priporočajo brezgotovinsko poslovanje. Zapirajo se tudi javna stranišča, športne in drugi objekti v javni in zasebni lasti. Do preklica so prepovedana javna zbiranja in druženja na javnih površinah, pri čemer izpostavljamo igrišča in igrala. Trgovce so pozvali, da v trgovinah namestijo razkužila in uvedejo druge ukrepe, s katerimi bodo ustrezno zaščitili zaposlene in kupce. Občane pozivajo, da v trgovino po nakupe najnujnejših stvari hodijo samo zdrave osebe brez spremstva otrok. Priporočajo pa tudi uvedbo socialne distance in omejevanje števila oseb pri vstopanju.

Občani, ki so oboleli, so v domači oskrbi, nimajo pomoči svojcev in nimajo možnosti oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila,...), se za pomoč v času uradnih ur občinske uprave lahko obrnejo na številko: 02/748 29 99 oz. elektronsko pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., kjer bodo v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Ptuj uredili najnujnejše.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Od vikenda obvezne maske na odprtih javn...
Četrtek, 17 September 2020 15:19
Vlada je odločila, da bo od konca tedna obvezno no...

Preberite več...

Ptujčana ovadili zaradi groženj z orožje...
Četrtek, 17 September 2020 10:44
Ptujski policisti so zaradi nasilja v družini kaze...

Preberite več...

Pobegnil je
Sreda, 16 September 2020 06:42
V centru Maribora.

Preberite več...

Policisti preklicujejo iskanje Žilavca
Torek, 15 September 2020 08:03
Z njim vse v redu.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Budilka

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam