Bodo okužene stanovalce DSO iz Ljutomera premestili v ptujsko bolnišnico?

Bodo okužene stanovalce DSO iz Ljutomera premestili v ptujsko bolnišnico?
Lokalne novice

V ptujski bolnišnici bi naj odprli oddelek za bolnike s koronavirusom, vodstvo in zaposleni niso imeli možnosti odločanja

Ptuj je danes dopoldan vznemirila vest o odločitvi Ministrstva za zdravje, da v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj vzpostavijo oddelek s COVID-19 pozitivnimi bolniki. Na Ptuj bi naj preselili 40 covid pozitivnih, zaenkrat asimptomatskih pacientov iz doma starostnikov Ljutomer. To bi pomenilo, da v ptujski bolnišnici ne bi več izvajali programov oziroma dejavnosti bolnišnice. Naše okolje se je doslej uspešno ubranilo pred okužbo s korona virusom, prav tako do danes nismo imeli potrjene okužbe v ptujskem domu upokojencev. Zato so ptujčani ogorčeni. Direktor Znanstveno raziskovalnega centra bistra Ptuj Štefan Čelan pravi, da po njegovih informacijah:


 

Andrej Levanič, bivši direktor ptujske bolnišnice je opozoril, da bi ta poteza ogrozila celotno okolje, ne le delo bolnišnice, ki bi morala svojo "čistost" izkoristiti za hiter zagon vseh dejavnosti- zdravljenje, turizem in drugih dejavnosti. Po njegovem bolnica namreč nima pogojev za varno obvladovanje večjega števila infekcijskih pacientov in ne bo mogla z veliko verjetnostjo preprečiti širjenja v okolico. Seveda ni vprašanje zdravljenja pacientov s covidom 19 če je epidemija aktivna in so potrebe okolja za to. Toda sedaj govorimo o zaključku epidemije in o uvozu pacientov v čisto okolje.

Anica Užmah, direktorica Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj je nato na opoldanski novinarski konferenci pojasnila, da sta bila s strokovnim direktorjem Teodorjem Pevcem včeraj na sestanku na ministrstvu za zdravje, kjer so ju obvestili, da postaja ptujska bolnišnica covit bolnišnica. Ta usoda je doletela tudi bolnišnico Brežice. Na vprašanje ali so imeli možnost odločanja ali pa je bil to dekret ministra ter kaj to pomeni za bolnišnico Ptuj je Užmahova odgovorila:


 

Kako bo v prihodnosti delovala ptujska bolnišnica in kaj pomeni v zdravo okolje nameščanje obolelih iz doma starostnikov Ljutomer, razloži strokovni direktor Teodor Pevec:


 

Zakaj minister ni sprejel odločitev, da bi starostnike iz Ljutomera namestili v psihiatrično bolnišnico Ormož, ki ima prazne prostore ni znano. Vodstvo ptujske bolnišnice pojasnjuje, da so bili prisiljeni sprejeti ta ukrep, čeprav se z njim ne strinjajo, tako vodstvo kot zaposleni. Ogorčena pa je tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek:

 

Ob tej odločitvi ministrstva za zdravje pa nikakor ne moremo mimo dejstva, da se je že v preteklosti prav v času ministra Gantarja, ko je ptujsko bolnišnico vodila Mirjana Bušljeta, rodila ideja, da se jo spremeni v negovalno bolnišnico. Takrat je namera spodletela, tokrat pa je ministrstvo brez možnosti dialoga odločilo da bo na Ptuju covit bolnišnica.

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Ob spominu na mrtve ne pozabimo na žive ...
Petek, 30 Oktober 2020 16:31
Pred nami je dan spomina na mrtve, ko se s hvaležn...

Preberite več...

Ptujčani in okoličani tudi tokrat izrazi...
Petek, 30 Oktober 2020 15:30
Direktorica Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča P...

Preberite več...

Ptujska bolnišnica širi prostore za covi...
Sreda, 28 Oktober 2020 14:34
Prosijo za pomoč koncesionarje in njihove zaposlen...

Preberite več...

Najprej zagorelo v stanovanjski hiši
Torek, 27 Oktober 2020 15:14
Kot smo že poročali, je včeraj zjutraj prišlo do p...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam