Okuženi v Ljutomeru ostajajo v domu

Okuženi v Ljutomeru ostajajo v domu
Lokalne novice

Direktor doma Tomislav Nemec bo odločanje prepustil stroki.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je po današnjih pogovorih o rešitvi namestitve oskrbovancev doma starejših občanov Ljutomer sklenil, da ti ostanejo v Ljutomeru. Za njih bodo pod določenimi pogoji skrbeli predvsem zdravstveni delavci soboške bolnišnice, direktor doma Tomislav Nemec pa je obljubil, da bo odločanje prepustil stroki.

Po Gantarjevih besedah je to rešitev, ki so ji jo želeli tudi v primeru začasne nastanitve oskrbovancev na Ptuju, ki bi trajala le toliko časa, dokler ne bi uredili ustreznih razmer v domu. To pa pomeni čiščenje, razkuževanje in različne cone za ločevanje oskrbovancev glede na okužbe.

Glede kadrov bo po njegovih besedah treba najti rešitve, saj samo zdravstveni delavci sosednjih ustanov tega ne bodo zmogli, ker se začenja tudi normalno delo v bolnišnicah in zdravstvenih domovih.

 

Minister Gantarje sicer danes v Ormožu, Murski Soboti in Ljutomeru iskal rešitev za ljutomerski dom starejših, kjer so se številni okužili z novim koronavirusom, idejo o selitvi okuženih varovancev v ptujsko bolnišnico pa so opustili.

 

"Danes sem zaradi dogajanja v domu in številnih okužb tukaj naredil malo širši obisk na tem območju. Želel sem slišati različne strani od zdravnikov, ki tukaj sodelujejo, medicinskih sester, ki hodijo pomagat in direktorja doma, kako on vidi rešitve epidemiologa, ki z njimi sodeluje," je v izjavi za medije uvodoma dejal zdravstveni minister. Izpostavil je, da ga kot ministra za zdravje skrbi, če se pričnejo pojavljati pomisleki o tem, koliko možnosti pomagati sploh imajo zdravstveni delavci. Je pa po njegovih besedah dober podatek, da so se tudi po mnenju zdravstvenih delavcev razmere precej izboljšale.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Od vikenda obvezne maske na odprtih javn...
Četrtek, 17 September 2020 15:19
Vlada je odločila, da bo od konca tedna obvezno no...

Preberite več...

Ptujčana ovadili zaradi groženj z orožje...
Četrtek, 17 September 2020 10:44
Ptujski policisti so zaradi nasilja v družini kaze...

Preberite več...

Pobegnil je
Sreda, 16 September 2020 06:42
V centru Maribora.

Preberite več...

Policisti preklicujejo iskanje Žilavca
Torek, 15 September 2020 08:03
Z njim vse v redu.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Budilka

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam