Moškemu na Ormoškem grozili z orožjem

Moškemu na Ormoškem grozili z orožjem
Lokalne novice

Zgodilo se je minuli petek.

Trije  moški so se pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše na območju  PP  Ormož,  kjer  so z resno grožnjo in z uporabo strelnega orožja poskušali  doseči,  da bi tam stanujoči oškodovanec, v svojo škodo odstopil od  prijave zoper nekdanjega delodajalca, ki jo je podal na Finančni upravi Republike Slovenije. Z namenom izsiljevanja, zastraševanja in prisiljenja k storitvi  oz. opustitvi drugega dejanja, so osumljeni ogrozili življenje in telo  tam  stanujočih,  saj  je  eden  izmed osumljencev s strelnim orožjem nameril  in  najmanj  dvakrat  ustrelil  neposredno  v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena.

V  času  streljanja  so  se v hiši nahajali trije oškodovanci, in sicer dve odrasli  osebi  in  otrok,  nihče pa pri tem ni utrpel telesnih poškodb. Po dejanju  so osumljeni zbežali iz kraja dejanja in bili izsledeni na območju Maribora,  kjer  jim  je  bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Vsi osumljeni  so  bili 24. 5. 2020 s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k dežurnemu  preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper vse  odredil  pripor.  Utemeljeno  so  osumljeni storitve kaznivega dejanja izsiljevanja  po  členu  213/III-I Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi s 34.členom  istega zakonika in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/II (KZ-1).

 Za kaznivo dejanje izsiljevanja po členu 213/III-I (KZ-1) je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, enaka kazen pa je zagrožena za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/II (KZ-1).

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča z...
Sreda, 23 September 2020 14:39
Pristojni opozarjajo na širjenje okužb v delovnih ...

Preberite več...

Pridržali osumljenko več gospodarskih ka...
Sreda, 23 September 2020 13:03
Osumljeni odgovorni osebi sta pri storitvi kaznivi...

Preberite več...

Z neustrezno zavarovanim tovorom ogrožal...
Torek, 22 September 2020 14:51
Izredni prevoz brez dovoljenja

Preberite več...

Korak bliže celoviti obnovi vodovoda na ...
Torek, 22 September 2020 14:38
Po zadnjem kolegiju županov in županj občin Spodnj...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Dalibor Bedenik

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam